Ben Affleck şi Rolling Stones ajută refugiaţii din Congo (Video)

Ben Affleck a regizat un spot umanitar având ca fundal sonor o melodie a formaţiei Rolling Stones, acesta urmând să fie utilizat în cadrul celei mai recente campanii UNCHR pentru strângerea de fonduri în beneficiul civililor din Congo, informează Brand Republic.

17 afișări
Imaginea articolului Ben Affleck şi Rolling Stones ajută refugiaţii din Congo (Video)

Ben Affleck şi Rolling Stones ajută refugiaţii din Congo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spotul regizat de Affleck se intitulează "Gimme Shelter", la fel ca numele melodiei pe care Rolling Stones a donat-o campaniei care are ca scop strângerea a 23 de milioane de dolari pentru ajutorarea civililor din Congo.

Filmările au avut loc în ianuarie în Republica Democrată Congo, la nord de provincia Kivu, zonă unde 250.000 de civili se luptă pentru supravieţuire, după încetarea focurilor între trupele guvernamentale şi grupările rebele.

"Am făcut acest film pentru a ne concentra atenţia asupra crizei umanitare din Congo, într-un moment în care cea mai mare parte a lumii este indiferentă sau priveşte într-o altă direcţie. Suferinţa şi pierderile civililor depăşesc puterea de imaginaţie a oricui. Îndemn oamenii să nu privească şi de această dată în altă direcţie şi să nu închidă televizoarele atunci când sunt prezentate violenţele din Congo. Toţi trebuie să fim solidari cu munca unor organizaţii precum UNCHR, care se află acolo pentru a oferi protecţie şi ajutor refugiaţilor", a spus Ben Affleck.

"Trupa Rolling Stones este încântată că poate contribui cu «Gimme Shelter» la campania regizată de Ben Affleck. Sperăm ca spotul umanitar să ajute", a spus Mick Jagger.

Spotul va fi distribuit la nivel internaţional prin intermediul mediului online, televiziunii, cinematografelor şi lanţurilor hoteliere, pentru a ridica notorietatea activităţii UNHCR şi a stimula donaţiile pentru refugiaţii congolezi.

UNCHR speră să strângă 23 de milioane de dolari pentru această campanie, fonduri care vor fi direcţionate către furnizarea de apă curentă şi materiale de construcţie în regiune. În ultimii zece ani, în conflictul din Congo şi-au pierdut viaţa 5,4 milioane de persoane.

Affleck, cunoscut pentru prestaţia din filme precum "Good Will Hunting" şi "Pearl Harbour" şi recunoscut ca regizor pentru producţia "Gone Baby Gone", a fost de patru ori în vizită în Africa Centrală, începând cu 2007.

Citeşte şi:

Ben Affleck şi Mick Jagger sprijină cauza refugiaţilor din Congo

ONU trimite peste 3000 de soldaţi în Congo

Abuzuri grave în R.D. Congo la adresa drepturilor omului

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici