Ben Affleck vrea să facă un film despre Republica Democratică Congo

Actorul american Ben Affleck a declarat că vrea să facă un film despre Republica Democratică Congo, dar nu a găsit susţinere financiară la Hollywood, ceea ce l-a făcut să afirme că nimeni nu vrea să vadă o peliculă despre Africa.

17 afișări
Imaginea articolului Ben Affleck vrea să facă un film despre Republica Democratică Congo

Ben Affleck vrea să facă un film despre Republica Democratică Congo (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-ar plăcea mult să fac un film despre Congo; mi-am întrebat partenerii de la Hollywood, dar ei spun că nimeni nu vrea să vadă un film despre Africa", a declarat actorul marţi seară, pentru AFP, la Washington.

Actorul, care a vizitat Republica Democratică Congo de mai multe ori, a fondat organizaţia ECI (Iniţiativa Congo-ului de Est), care a apelat la ajutorul Statelor Unite ale Americii pentru a stabiliza regiunea de est a ţării, încă afectată de violenţe şi violuri.

"În estul Congo-ului, insecuritatea şi conflictele vor exista atât timp cât armele sunt aduse din celelalte părţi ale ţării", potrivit unui raport realizat de ECI.

"Congo este la răscruce de drumuri. Totul se poate schimba", a declarat Ben Affleck la Washington, la prezentarea raportului. El crede în capacitatea poporului congolez de a-şi reconstrui ţara, după decenii de război şi semnarea acordului de pace din 2002, ce a pus capăt conflictului în care au murit 3,5 de milioane de oameni.

Actorul, care a postat pe YouTube un clip despre Congo, a realizat deja două scurte documentare despre această ţară, dintre care unul este în colaborare cu Mick Jagger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici