Benjamin Biolay primeşte daune pentru zvonurile despre relaţia cu Carla Bruni

Postul TV France 24 va plăti 3.000 de euro daune morale cântăreţului Benjamin Biolay, pentru încălcarea dreptului la viaţa privată prin răspândirea unor zvonuri privind o presupusă relaţie cu prima doamnă a Franţei, Carla Bruni Sarkozy, informează Le Figaro în ediţia online.

74 afișări
Imaginea articolului Benjamin Biolay primeşte daune pentru zvonurile despre relaţia cu Carla Bruni

Benjamin Biolay primeşte daune pentru zvonurile despre relaţia cu Carla Bruni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Decizia a fost luată de un tribunal de înaltă instanţă din Paris.

Pe 10 martie, canalul TV francez a făcut referire, într-o ediţie a revistei presei internaţionale, la o presupusă idilă între Benjamin Biolay şi Carla Bruni-Sarkozy, citând articole din ziarele britanice şi elveţiene.

Biolay a decis atunci să dea în judecată postul TV, pentru încălcarea dreptului la viaţă privată.

În justificarea sentinţei, judecătorul a precizat că "frazele incriminate nu sunt fără legătură cu dreptul cetăţenilor la informare". "Dacă persoane publice precum şeful statului şi soţia trebuie, în principiu, să beneficieze de respectul cuvenit vieţii lor private, importanţa mediatizării pe care cuplul a cunoscut-o ar putea să nu facă ilegitim faptul ca publicul să fie informat, în anumite limite şi condiţii, de circumstanţele care ar putea modifica fundamental legătura dintre ei", se mai arată în justificarea sentinţei.

"Ar putea fi admisibilă descoperirea unei relaţii adultere a unuia dintre membrii cuplului prezidenţial. Este admisibil ca numele persoanei cu care este întreţinută această relaţie să fie făcut public, mai ales dacă e o persoană cunoscută, cum este Benjamin Biolay", a mai spus judecătorul.

Totuşi, a concluzionat magistratul, evocarea publică a unui astfel de fapt legat de viaţa privată "nu ar fi justificată de necesitatea informării publice, decât în cazul unor informaţii exacte".

Astfel, instanţa a considerat că France 24 a acordat o oarecare credibilitate zvonurilor din presa străină şi astfel a încălcat dreptul lui Biolay la intimitate.

Primele zvonuri potrivit cărora ambii parteneri din cuplul prezidenţial, Nicolas Sarkozy şi Carla Bruni, ar avea câte o aventură au apărut la mijlocul lunii martie, pe platforma de micro-blogging Twitter. După câteva zile, acestea au fost preluate şi pe site-ul publicaţiei Le Journal du Dimanche.

Primul mesaj de pe Twitter indica faptul că soţia preşedintelui Franţei ar avea o aventură cu Benjamin Biolay, un muzician laureat al mai multor concursuri internaţionale. În acelaşi mesaj, se afirmă că Nicolas Sarkozy şi-ar fi găsit, la rândul lui, consolarea în braţele lui Chantal Jouanno, o fostă campioană de karate în vârstă de 40 de ani, care ocupă în prezent funcţia de ministru al Ecologiei.

Site-ul francez suchablog.com afirma că Bruni şi Biolay sunt buni prieteni de mulţi ani şi că în prezent locuiesc împreună în apartamentului din Paris al muzicianului.

Ulterior, atât Nicolas Sarkozy, cât şi Carla Bruni au infirmat în mai multe rânduri aceste speculaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici