Berea produsă în urmă cu 86 de ani pentru încoronarea anulată a lui Edward al VIII-lea este scoasă la licitaţie

Sticlele de bere fabricate în urmă cu 86 de ani pentru încoronarea lui Edward al VIII-lea, dar care au fost lăsate nedeschise la anularea evenimentului, vor fi scoase la licitaţie luna viitoare.

1079 afișări
Imaginea articolului Berea produsă în urmă cu 86 de ani pentru încoronarea anulată a lui Edward al VIII-lea este scoasă la licitaţie

Sursa foto: Greene King Brewery

Edward al VIII-lea a urcat pe tronul Marii Britanii în ianuarie 1936, după moartea tatălui său, George V. Dar a abdicat în luna decembrie a aceluiaşi înainte de încoronare, pentru a se putea căsători cu Wallis Simpson.

Prin urmare, „Coronation Ale”, făcută pentru a sărbători încoronarea sa nu a fost niciodată vândută – şi a fost descoperită abia 75 de ani mai târziu, când se lucra în 2011 în pivniţele fabricii de bere Greene King din oraşul Bury St Edmunds din sud-estul Angliei.

Mai multe lăzi cu bere vor fi scoase la licitaţie de către compania de pub-uri pe 5 mai, cu o zi înainte de încoronarea regelui Charles al III-lea , pentru a comemora această ocazie, a spus Greene King într-un comunicat de presă marţi.

Încasările din vânzare vor merge către organizaţia de caritate The Prince's Trust, care a fost fondată de Rege pentru a sprijini tinerii din comunităţile defavorizate, scrie CNN.

„Este absolut fascinant că aceste beri au stat în pivniţă de 86 de ani, fiind iniţial preparate pentru a sărbători Încoronarea lui Edward al VIII-lea pe 12 mai 1937”, a spus Kate Williams, istoric regal şi autoare care lucrează cu Greene King pentru a căuta în istoria încoronării anulate.

Ea a adăugat că „existau deja îndoieli în mintea lui” când Edward l-a succedat pe tatăl său în 1936, datorită relaţiei sale cu Simpson.

„Pregătirile elaborate pentru încoronare au durat peste un an pentru a fi aranjate, dar până când a avut loc evenimentul, el a abdicat deja, părăsind ceremonia, iar aceste beri de sărbătoare au rămas”, a spus Williams.

Berea la acea vreme avea 12% ABV (Alcool în volum) şi era făcută folosind hamei şi orz englezesc pentru a-i conferi o aromă bogată de fructe, potrivit fabricii de bere.

Greene King a realizat o ediţie din 2023 a „Coronation Ale” care este de 4% şi are note de citrice şi fructe tropicale şi este disponibilă acum în pub-urile din Marea Britanie.
 
„Facem bere de peste 200 de ani şi creăm beri speciale, cum ar fi cele de încoronare din 1937 şi 2023, iar asta înseamnă că putem surprinde momente din istorie pe care să le împărtăşim cu generaţiile anterioare”, a spus Jack Palmer, producător de bere la Greene King, în lansare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici