Berea spaţială, concepută de o mare companie japoneză

Unul dintre cei trei mari producători de bere japonezi, Sapporo Beer, a găsit un nou filon pentru creşterea consumului în Japonia: crearea unei băuturi din boabe de orz care au stat în spaţiu timp de cinci luni.

394 afișări
Imaginea articolului Berea spaţială, concepută de o mare companie japoneză

Berea spaţială, concepută de o mare companie japoneză (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Sapporo vrea să producă o bere din a treia generaţie de plante obţinute din boabe care au stat cinci luni la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în 2006.

"Ar fi prima bere spaţială şi ar fi gata în noiembrie", a spus un oficial de la Sapporo, Junichi Ichikawa.

Producătorul de bere, care colaborează cu universităţi ce analizează efectele unui mediu potenţial ostil, precum microgravitatea, asupra vegetalelor, este de părere că ar putea obţine o sută de sticle din această recoltă, însă spune că nu are, pentru moment, intenţii comerciale.

Orzul, bogat în elemente nutriţionale şi fibre, este celebru pentru robusteţea lui, din acest motiv putând fi un candidat ideal pentru culturi extraterestre, a indicat profesorul Manabu Sugimoto de la Universitatea din Okayama.

Cercetătorul participă la un proiect rusesc al cărui scop este să identifice plantele care ar putea fi cultivate în mediul cosmic, pentru a permite omului să se alimenteze în mod autonom în spaţiu.

Până în prezent, Sugimoto spune că nu a constatat diferenţe între orzul spaţial şi echivalentul terestru. Acesta îşi va prezenta rezultatele cercetărilor la o conferinţă care va avea loc în iulie, în Canada.

Studierea efectelor microgravităţii asupra speciilor vegetale face parte dintr-o serie de mai multe programe de cercetări internaţionale.

În aprilie, Agenţia de explorare spaţială japoneză (Jaxa) a anunţat că va trimite în spaţiu seminţe de cireş japonez - "sakura" - ale cărui flori roz sunt admirate în tot arhipelagul, pentru a observa efectele timpului petrecut în spaţiu asupra dezvoltării lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici