Big Ben sună din nou, după şapte săptămâni de tăcere

Big Ben, celebrul orologiu din turnul palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, simbol al oraşului Londra, a început din nou să sune, după ce a tăcut timp de şapte săptămâni din cauza unor lucrări de revizie, timp în care a continuat să arate ora exactă, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Big Ben sună din nou, după şapte săptămâni de tăcere

Big Ben sună din nou, după şapte săptămâni de tăcere

În urmă cu şapte săptămâni a fost pentru prima dată când atât soneria care indică ora exactă cât şi cea care indică sferturile de oră au fost reduse la tăcere de la ultima revizie a acestora, în 1956.

Sistemul mecanic al ceasului a fost înlocuit cu unul electric, dar sunetul acestuia nu a putut fi înlocuit cu nimic.

Big Ben se referă în mod normal la ceasul în sine, dar numele a fost atribuit, prin extensie, şi turnului pe care acesta a fost plasat, în 1859.

Ceasul a intrat în revizie pentru ca în 2009, la împlinirea a 150 de ani de la lansarea lui, acesta să funcţioneze perfect.

Ceasul este compus din patru cadrane, cu un diametru de şapte metri. Mecanismul său cântăreşte cinci tone.

Big Ben îşi datorează numele creatorului său, Benjamin Hall, a cărui corpolenţă i-a adus acestuia porecla de "Big Ben" ("marele Ben").

Un număr mare de turişti vin zilnic să vadă palatul Westminster, situat pe malurile Tamisei, şi să audă soneria orologiului devenit unul dintre simbolurile capitalei britanice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici