Bijuterii ale reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii vor fi expuse, în august, la Buckingham

O colecţie de bijuterii cu diamante ale reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii va fi expusă la palatul Buckingham în august, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de domnie a acesteia.

502 afișări
Imaginea articolului Bijuterii ale reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii vor fi expuse, în august, la Buckingham

Bijuterii ale reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii vor fi expuse, în august, la Buckingham (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elizabeth a purtat bijuterii remarcabile cu diamante, de la 21 de ani, când a primit o tiara de la bunica ei, regina Mary, drept cadou de nuntă, piesă pe care o numeşte "Granny's tiara", potrivit dailymail.co.uk.

Tot cu ocazia nunţii sale din 1947, Elizabeth a primit, de la geologul canadian John Williamson, un diamant roz, considerat cel mai rafinat de acest fel din lume, provenind din Tanzania. Acesta a fost montat la Londra într-o broşă în formă de floare, realizată de designerul Frederick Mew de la casa Cartier în 1952. Regina a fost văzută putând această broşă anul trecut la cursele de la Ascot.

Când a fost încoronată, la 27 de ani, regina a primit, pe lângă Coroana Imperială, şi alte bijuterii cu diamante rare.

Expoziţia de la Buckingham va spune povestea domniei reginei Elizabeth a II-a, dar şi a predecesoarelor sale. Coroana de mici dimensiuni pe care regina Victoria o purta peste un voal, dar care are incrustate 1.200 de diamante va figura de asemenea în expoziţie.

Multe dintre piesele ce vor fi expuse, purtate de reginele şi prinţesele britanice în ultimii 200 de ani, au fost modificate în timp, diamantele fiind folosite în noi aranjamente, în funcţie de preferinţele posesoarelor lor.

Întrebat cât valorează toate aceste piese, responsabilul Colecţiei Regale Jonathan Marsden a spus: "E ca şi cum ai vrea să ştii greutatea întregii lumi. Absolut inutil şi imposibil de calculat. Dar va fi o expoziţie spectaculoasă".

Elizabeth a devenit regina Marii Britanii în 1952, la moartea tatălui său, George al VI-lea. Ceremonia ei de încoronare a avut loc pe 2 iunie 1953.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici