BIZAR: Pasager, dat în judecată pentru că a pierdut avionul. De ce a luat o mare companie aeriană această decizie

O metodă folosită des de pasagerii companiilor aeriene pentru a găsi bilete mai ieftine este subiectul unei dispute în instanţă, între compania germană Lufthansa şi unul dintre clienţii săi. Lufthansa a dat în judecată un pasager, care nu s-a mai prezentat la unul dintre zborurile cumpărate, relatează CNN.

5941 afișări
Imaginea articolului BIZAR: Pasager, dat în judecată pentru că a pierdut avionul. De ce a luat o mare companie aeriană această decizie

Un bărbat care şi-a pierdut avionul, dat în judecată de compania aeriană

Conform siteului skiplagged.com, există o metodă de a cumpăra bilete de zbor la preţuri foarte mici. Această practică presupune ca pasagerii să abandoneze călătoria în timpul escalei. De exemplu, o persoană care zboară de la New York la San Francisco ar putea cumpără un bilet mai ieftin de la New York la Lake Tahoe cu escală în San Francisco şi să îşi termine călătoria acolo.

Potrivit documentului de la tribunal, un bărbat neindetificat a rezervat un zbor dus-întors de la Oslo la Seattle cu escală în Frankfurt. Pasagerul a folosit zborul, dar nu a mai ajuns de la Frankfurt la Oslo. În loc de această călătorie, bărbatul a zburat cu o rezervare separată prin compania Lufthansa, de la Frankfurt la Berlin. Lufthansa consideră că acest lucru reprezintă o încălcare a termenilor şi condiţiilor, compania solicitând peste 2.000 de euro drept compensaţie.

Un tribunal districtual din Berlin a respins cazul în Decembrie, dar purtătorul de cuvânt de la Lufthansa confirmă pentru CNN că deja „au făcut o cerere de apel”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici