Boala Panama. O nouă epidemie face ravagii într-un ritm accelerat, dar ne va afecta altfel decât ne-am aştepta

  • Echivalentul coronavirusului printre bananieri se răspândeşte cu mare viteză
  • Arborii din mai multe ţări sunt afectaţi de epidemie, forţând industria să se adapteze
  • Bananele sunt fructele cu cea mai largă răspândire din lume, fiind consumate de milioane de oameni
18561 afișări
Imaginea articolului Boala Panama. O nouă epidemie face ravagii într-un ritm accelerat, dar ne va afecta altfel decât ne-am aştepta

Sursa FOTO: Profimedia

O boala necruţătoare apare din senin, transmisă „hoţeşte”, fără simptome evidente. Din momentul infectării, este deja prea târziu pentru a îi mai stopa evoluţia. Nu există remediu, iar viaţa nu pare să mai revină vreodată la normal. Sună familiar?

Deşi asemănările cu noul coronavirus sunt evidente, de data aceasta este vorba despre o altă epidemie, anume o boală numită Tropical Race 4 (TR4) care afectează bananele. Cunoscută şi sub denumirea de Boala Panama, este provocată de o ciupercă ce a făcut ravagii prin fermele de banane în ultimii 30 de ani.

În ultimul deceniu, epidemia s-a accelerat brusc, răspândindu-se în Asia, Australia, Orientul Mijlociu, Africa şi, mai recent, în America Latină, de unde provin majoritatea bananelor expediate în supermarketurile de pe Glob.

La momentul actual, „pandemia bananelor” afectează peste 20 de ţări din lume, arată BBC. Acest lucru are efecte la scară largă în industria fructelor, iar oamenii de ştiinţă fac eforturi pentru a descoperi cât mai curând un remediu. Mai mult decât atât, este posibil ca boala să provoace schimbări radicale, ce pot schimba definitiv modul de consum al fructelor atât de îndrăgite.

CITEŞTE AICI: Adevărata rată a mortalităţii în 10 ţări europene, în urma pandemiei de coronavirus

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici