Bob Dylan cântă pe scena de la Bucureşti alături de cei mai buni instrumentişti ai săi

Bob Dylan concertează la Bucureşti, pe 2 iunie, alături de câţiva dintre cei mai talentaţi instrumentişti ai săi - Stu Kimball, Donnie Herron, Charlie Sexton, Tony Garnier şi George Receli -, informează organizatorii, Emagic.

23 afișări
Imaginea articolului Bob Dylan cântă pe scena de la Bucureşti alături de cei mai buni instrumentişti ai săi

Bob Dylan cântă pe scena de la Bucureşti alături de cei mai buni instrumentişti ai săi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Din componenţa trupei alături de care Bob Dylan va ajunge la Bucureşti fac parte Stu Kimball (chitară electrică, chitară acustică), Donnie Herron (chitară cu pedală, vioară, mandolină electrică, banjo), Charlie Sexton (chitară, dobro), Tony Garnier (chitară bass, stand-up bass) şi George Receli (tobe), fiecare dintre aceşti instrumentişti fiind un adevărat exponent de virtuozitate muzicală.

Stu Kimball, chitarist al lui Bob Dylan încă din 4 iunie 2004, a cântat alături de acesta şi pe albumul "Empire Burlesque" din 1985, în trecut marcând colaborări cu artişti precum Carly Simon, Peter Wolf, Al Green, Bruce Springsteen, Debbie Harry, Diana Ross, Laurie Sargent sau Robbie Williams.

Violonistul Donnie Herron s-a alăturat lui Bob Dylan în martie 2005, acesta fiind totodată şi membru al trupei de alternative-country BR549. Chitarist al lui Dylan în perioada 1999 - 2002 şi din 2009 până în prezent, Charles Wayne Sexton a început colaborarea cu acesta pe o serie de demo-uri din 1983 şi, mai apoi, în cadrul a două spectacole susţinute în Austin, Texas, în 1996, apărând şi pe materialele discografice ale unor artişti de renume precum Ronnie Wood, Keith Richards, Don Henley sau Jimmy Barnes.

Născut în 1956, bassistul Tony Garnier este instrumentistul care l-a însoţit pe Dylan în cele mai multe concerte, începând cu anul 1989.

De asemenea, George Receli este toboşarul lui Bob Dylan încă din 2001, un muzician remarcat şi pentru colaborările cu Keith Richards, Willie Nelson, James Brown, Lou Reed, Cyndi Lauper, Ron Wood sau Mavis Staples.

Concertul Bob Dylan de la Bucureşti, parte a Never Ending Tour, este prezentat în cadrul evenimentului Emagic Classics. Programul evenimentului include şi concerte susţinute de artişti autohtoni, cum ar fi Nicu Alifantis & Zan şi Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achiziţionate online, de pe www.myticket.ro, şi din reţeaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de preţ, în funcţie de distanţa faţă de scenă: 130 lei, 250 lei şi 350 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici