Brad Pitt, în ediţia pe 2009 a Petit Larousse

Actorul american Brad Pitt şi înotătoarea Laure Manaudou se numără printre cele 50 de personalităţi mondiale care vor fi introduse în ediţia de pe 2009 a celebrului dicţionar francez Petit Larousse, îmbunătăţită cu circa 150 de cuvinte şi expresii noi din varii domenii.

14 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt, în ediţia pe 2009 a Petit Larousse

Brad Pitt, în ediţia pe 2009 a Petit Larousse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre personalităţile care vor fi introduse în dicţionar se mai numără marchiza De Sévigné, scriitoarea Nancy Huston, jucătorul de tenis şi cântăreţul francez Yannick Noah, Ségolène Royal - candidată la alegerile prezidenţiale din Franţa din 2008, premierul francez François Fillon, actorii Agnès Jaoui şi Jean-Pierre Bacri, precum şi muzicienii Stephan Eicher şi Laurent Voulzy.

Ca în fiecare an, Petit Larousse a câştigat o serie de cuvinte stiinţifice şi tehnice, printre acestea numărându-se cele folosite pentru memoria calculatorului.

Mediul înconjurător, informatica şi bunăstarea fizică se numără printre principalele domenii la care s-au adus completări.

Petit Larousse conţine, în cele circa 1.900 de pagini, 70% termeni specializaţi şi 30% termeni din limbajul curent.

Totodată, Petit Larousse va mai cuprinde numele unor personalităţi prestigioase, precum Marion Cotillard, premiată anul acesta cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă, sau Al Gore şi colegii săi experţi în încălzirea globală de la GIEC, laureaţi ai premiului Nobel pentru Pace în 2007.

Conform editurii, în fiecare an sunt vândute 700.000 - 800.000 de exemplare ale Petit Larousse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici