Bryan Forbes, regizorul filmului horror "Neveste perfecte", a murit

Bryan Forbes, regizorul filmului horror "Neveste perfecte/ The Stepford Wives" (1975), a murit la vârsta de 86 de ani, informează contactmusic.com.

168 afișări
Imaginea articolului Bryan Forbes, regizorul filmului horror "Neveste perfecte", a murit

Bryan Forbes (Imagine: The Guardian)

Regizor, actor şi scenarist, britanicul Bryan Forbes era considerat unul dintre cei mai talentaţi cineaşti de la Hollywood în anii 1960 şi a devenit celebru cu filmul horror "Neveste perfecte", după care s-a concentrat mai mult asupra scrisului, publicând atât cărţi de ficţiune, cât şi volume de memorii, relatează contactmusic.com.

Potrivit publicaţiei The Guardian, punctul de cotitură în cariera lui Bryan Forbes s-a produs atunci când a înfiinţat cu Richard Attenborough compania independentă Beaver Films în 1958.

Bryan Forbes a primit o nominalizare la Oscar şi un premiu BAFTA cu primul film produs de Beaver Films, "The Angry Silence" (1960). În acest film, Richard Attenborough a interpretat rolul unui muncitor dintr-o fabrică, persecutat că nu s-a alăturat unei greve.

Bryan Forbes a scris scenariul pentru filmul "The League of Gentleman" (1960) şi a regizat "Whistle Down The Wind" (1961). A regizat filmul horror "Neveste perfecte" pe baza unui scenariu scris de William Goldman. Filmul prezintă povestea unei femei care se mută cu familia sa în liniştitul oraş Stepford din statul american Connecticut, unde descoperă că în spatele aparentului comportament perfect al nevestelor din oraş se află un adevăr sinistru. Acest film a avut parte de un remake în 2004, regizat de Frank Oz, în care rolurile principale au fost interpretate de Nicole Kidman, Matthew Broderick şi Bette Midler.

Începând din anii '80 a preferat să concentreze în principal asupra scrisului şi a lansat două romane bine primite de critici, "The Rewrite Man" (1983) şi "Partly Cloudy" (1995), dar şi două volume de memorii - "Notes For A Life" (1974) şi "A Divided Life" (1992). A primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic în anul 2004.

Bryan Forbes s-a căsătorit în 1951 cu actriţa Constance Smith, de care a divorţat în 1955. În acelaşi an s-a căsătorit cu actriţa Nanette Newman cu care a avut două fiice, Emma şi Sarah.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici