Bucăţi din Zidul Berlinului, redecorate de artişti, vândute la licitaţie - FOTO

Un număr de 48 de bucăţi din Zidul Berlinului pe care o serie de opere unice au fost realizate de mai mulţi artişti internaţionali au fost achiziţionate la licitaţie de un singur cumpărător, cu suma de 730.000 de euro (fără taxe) joi, la Paris, a anunţat casa Pierre Bergé & Associés..

193 afișări
Imaginea articolului Bucăţi din Zidul Berlinului, redecorate de artişti, vândute la licitaţie - FOTO

Bucăţi din Zidul Berlinului, redecorate de artişti, vândute la licitaţie - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Redecorate în stilul "street art", fragmentele au lungimi cuprinse între 1 metru şi 1,2 metri, cântăresc câteva zeci de kilograme şi reprezintă atât o denunţare a sistemelor politice care au existat de o parte şi de alta a Zidului Berlinului, cât şi o celebrare a căderii acestuia.

Identitatea cumpărătorului nu a fost dezvăluită.

Printre bucăţile de zid redecorate s-a aflat o operă de Daniel Buren, "Etching and Oil on concrete", estimată între 60.000 de euro şi 90.000 de euro. Bucata decorată de Erik Bulatov era evaluată la 120.000 de euro.

Printre cele 48 de bucăţi de beton unele erau ilustrate de Sylvestre Verger, Thierry Noir, Luciano Castelii, Gérard Fromanger, Arman, Chilida şi Velickovic.

Zidul de beton care separa zona de ocupaţie sovietică din Berlin de zona administrată de Aliaţi a fost ridicat în august 1961 şi a început să fie spart în noiembrie 1989, odată cu prăbuşirea regimului comunist din Republica Democrată Germană. Cele două Germanii s-au reunificat un an mai târziu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici