Buletinele de vot pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar 2010 au fost expediate

Numărătoarea inversă pentru premiile Oscar a început, prin trimiterea de către organizatorii competiţiei, Academia de film americană, a buletinelor de vot către cei 5.777 de votanţi, câştigătorii celebrelor statuete urmând a fi anunţaţi la ceremonia programată pe 7 martie, informează Variety.

16 afișări
Imaginea articolului Buletinele de vot pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar 2010 au fost expediate

Buletinele de vot pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar 2010 au fost expediate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Buletinele, care sunt în continuare tipărite pe hârtie, în ciuda dominaţiei exercitate de e-mail şi sms-uri, vor fi returnate Academiei de film americane până cel târziu pe 2 martie, cu doar câteva zile înainte de gala premiilor Oscar, programată pe 7 martie, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Ceremonia va fi transmisă live de postul TV ABC. În România, ceremonia va fi transmisă live de postul de televiziune HBO.

Voturile vor fi numărate şi centralizate de firma de audit PricewaterhouseCoopers, care va lua toate măsurile de securitate pentru ca numele câştigătorilor premiilor Oscar să nu fie dezvăluite înainte de gală.

Buletinele de vot, expediate miercuri, acoperă 19 categorii de premii Oscar. Buletinele pentru alte cinci categorii - lungmetraj documentar, scurtmetraj documentar, film în limbă străină alta decât engleza, scurtmetraj animat şi scurtmetraj ficţiune - vor fi expediate după ce votanţii vor viziona peliculele în cadrul unor proiecţii speciale.

Doar doi angajaţi ai companiei PricewaterhouseCoopers vor cunoaşte identitatea câştigătorilor înainte de gala de decernare a premiilor Oscar, care va fi televizată. Plicurile cu numele câştigătorilor vor fi înmânate prezentatorilor fiecărui premiu cu puţin timp înainte ca aceştia să urce pe scenă, potrivit tradiţiei.

Filmele "Avatar", în regia lui James Cameron, şi "The Hurt Locker", în regia lui Kathryn Bigelow, au primit cele mai multe nominalizări la premiile Oscar 2010, fiecare din ele fiind nominalizate la nouă categorii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici