Cabină telefonică tipic londoneză, dezvelită de ambasadorul Marii Britanii la Cluj. Mesajul lui Martin Harris cu ocazia Zilelor municipiului - FOTO

O cabină telefonică tipic londoneză, de culoare roşie, a fost dezvelită, duminică, pe "Aleea Oraşelor Înfrăţite" din Cluj-Napoca, de către ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, şi primarul Emil Boc, cu ocazia Zilelor municipiului.

2560 afișări
Imaginea articolului Cabină telefonică tipic londoneză, dezvelită de ambasadorul Marii Britanii la Cluj. Mesajul lui Martin Harris cu ocazia Zilelor municipiului - FOTO

Cabină telefonică tipic londoneză, dezvelită de ambasadorul Marii Britanii la Cluj. Mesajul lui Martin Harris cu ocazia Zilelor municipiului (Imagine: Twitter)

Cabina telefonică de culoare roşie a fost amplasată duminică pe "Aleea Oraşelor Înfrăţite" situată pe malul Someşului în Cluj-Napoca, aceasta fiind oferită cadou municipalităţii de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti şi de mai multe ONG-uri britanice care desfăşoară activităţi caritabile.

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, care a dezvelit cabina împreună cu primarul Emil Boc, a declarat că oraşul este unul "deosebit, foarte primitor".

"Acest cadou din partea Ambasadei Marii Britanii este un simbol al contribuţiei britanice în Cluj. Clujul este un oraş deosebit, ospitalier, foarte primitor, unde britanicii se simt ca acasă. Noi suntem aici, în Cluj, o comunitate britanică care a investit mult, nu numai bani, dar şi pasiune şi idei", a afirmat diplomatul.

La rândul său, Emil Boc a spus că este vorba despre "un cadou simbolic, pe care Marea Britanie îl oferă Clujului".

"Este un omagiu adus de comunitatea clujeană pentru oaspeţii din oraşul înfrăţit Rotherham, invitat de onoare la manifestări", a subliniat Boc.

În timpul zilei, pe alee vor fi organizate evenimente pentru copii, precum un picnic cu tema "Alice în Ţara Minunilor", degustări de ceai, expoziţie de jucării şi cărţi pentru copii, un concurs de prăjituri.

Pe "Aleea Oraşelor Înfrăţite" mai sunt picturi aduse din oraşul Suwon (Coreea de Sud), un sabot olandez de mari dimensiuni, o masă de bronz din Namur, Belgia.

Zilele municipiului Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 24-31 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici