Cadavrul unui celebru prezentator TV din Italia a dispărut din cimitir

Cadavrul lui Mike Bongiorno - care, timp de câteva decenii, a fost unul dintre prezentatorii vedetă ai concursurilor televizate în Italia - a dispărut din cimitirul din Arona unde a fost înhumat.

92 afișări
Imaginea articolului Cadavrul unui celebru prezentator TV din Italia a dispărut din cimitir

Cadavrul unui celebru prezentator TV din Italia a dispărut din cimitir (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mike Bongiorno a decedat pe 8 septembrie 2010, la vârsta de 85 de ani.

"Suntem cu toţii complet stupefiaţi", a declarat pentru postul de televiziune Sky TG24 Daniela Bongiorno, văduva celebrului animator TV. Informaţia a fost preluată de întreaga presă italiană.

Familia a fost informată, marţi, de dispariţia cadavrului, survenită în circumstanţe ce nu au fost încă lămurite.

Anchetatorii italieni, care au căutat indicii atât în interiorul, cât şi în exteriorul cimitirului din Arona, au emis ipoteza potrivit căreia autorii furtului intenţionează să ceară o sumă mare de bani bogaţilor moştenitori ai lui Mike Bongiorno.

Într-un comunicat, văduva prezentatorului şi cei trei copii ai lor, în vârstă de 38, 31, respectiv 21 de ani, au făcut un apel "la simţul civic şi la respectul faţă de lucrurile sacre" ale compatrioţilor lor, reamintindu-le că "Mike se află în inimile tuturor italienilor".

"Mike a făcut întotdeauna bine celor din jur şi nu merita un astfel de afront", se afirmă în acelaşi comunicat.

Ei au cerut, totodată, "oricărei persoane care deţine informaţii utile să contacteze forţele de ordine" pentru a le ajuta "să rezolve acest caz dureros".

Mike Bongiorno, un american de origine italiană născut la New York şi revenit în Italia pe când era copil, era considerat drept unul dintre "părinţii" televiziunii italiene.

El a dorit să fie înmormântat în micul cimitir Dagnente din apropiere de Arona, unde deţinea o casă de vacanţă în care îşi petrecea adeseori vacanţele alături de copiii şi nepoţii lui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici