Cadoul pompierilor pentru Matei Ştefan, primul copil născut în noaptea de Crăciun la Iaşi. VIDEO

Matei Ştefan. primul bebeluş născut la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, în noaptea de Crăciun, a fost felicitat de pompierii ieşeni, care au făcut o tradiţie din a veni în prima zi de Crăciun să dăruiască un trusou complet bebeluşului venit pe lume în Noaptea Sfântă.

819 afișări
Imaginea articolului Cadoul pompierilor pentru Matei Ştefan, primul copil născut în noaptea de Crăciun la Iaşi. VIDEO

Cadoul pompierilor pentru Matei Ştefan, primul copil născut în noaptea de Crăciun la Iaşi

Ştefania Popescu, mama primului născut de Crăciun de la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi, spune că nu se aştepta ca bebeluşul său să vină pe lume în Noaptea Sfântă.

„Nu mă aşteptam să vină acum, trebuia pe 20 şi a venit chiar de Moş Crăciun, odată cu Doamne-Doamne, cu Iisus Hristos. Nu a fost o sarcină grea, doar că el a fost foarte nărăvaş, mă lovea într-una, am crezut că joacă fotbal cu tot ce am înăuntru, dar a fost bine", a povestit Ştefania Popescu, mama lui Matei Ştefan.

 

Pe lângă un trusou complet, pompierii ieşeni i-au dăruit bebeluşului şi prima jucărie: o maşină de pomieri.

„Cadoul e emoţionant, nu mă aşteptam, chiar deloc. Doamne ajută să fie pompier când va fi mare. De ce nu? Să salveze multe vieţi", a mai spus proaspăta mămică.

Matei mai are o soră acasă, în vârstă de 3 ani şi jumătate, iar pentru ea, Matei va fi cel mai frumos cadou de Crăciun. Pentru pompierii ieşeni, vizita de la Maternitatea Cuza Vodă este o misiune dragă, pornită acum nouă ani.

„O zi specială, ca multe altele (...) Pompierii ieşeni aleg să petreacă această zi aici pentru a aduce bucurie mămicilor care au născut în ziua de Crăciun, sau înainte. Ne-am orientat spre mămicile care au avut nevoie de daruri, astfel încât să simtă că pompierii aduc bucurie şi altfel atunci când intervin în situaţii de urgenţă", a declarat jurnaliştilor lt.col. Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al ISU Iaşi.

Cadouri din partea pompierilor ieşeni au mai primit şi o mamă din localitatea Slobozia, care tocmai a născut al cincisprezecelea copil, dar şi o femeie care a născut o fetiţă în Ajun de Crăciun.

„E foarte bine când lucrăm de Crăciun, având în vedere că suntem părtaşi la 10.000 de naşteri pe an, azi nu este o zi excepţională pentru noi, chiar dacă e prima zi de Crăciun. Pentru mămici da, pentru noi e la fel. S-au născut 10 copii în prima zi de Crăciun, şase natural şi trei cezariene, iar până la sfârşitul zilei vor mai fi sigur cinci", a declarat Monica Holicov, medic obstertrician la Maternitatea Cuza Vodă Iaşi.

Maternitatea Cuza Vodă este singura unitate medicală de acest fel de nivel trei din zona Moldovei, iar aici ajung cele mai grave cazuri din estul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici