Cadouri de Crăciun 2020. Idei de cadouri pentru familie şi prieteni. Cele mai frumoase daruri de sărbători, din sacul lui Moş Crăciun

  • Începe numărătoarea inversă până la sosirea lui Moş Crăciun
  • COVID-19 nu anulează tradiţia cadourilor de Crăciun în 2020
  • Pentru cei nehotărâţi sau în pană de idei, iată câteva sugestii de cadouri pentru cei dragi
3290 afișări
Imaginea articolului Cadouri de Crăciun 2020. Idei de cadouri pentru familie şi prieteni. Cele mai frumoase daruri de sărbători, din sacul lui Moş Crăciun

FOTO: Profimedia

Cu doar câteva zile înaintea Crăciunului, cadourile sunt la mai mare căutare ca niciodată. Pentru că pandemia de COVID-19 a schimbat multe anul acesta, chiar şi când vine vorba de sărbători, însă nu le-a răpit oamenilor bucuria de a oferi şi primi daruri.

Anul 2020, atât de dificil când vine vorba de socializare, a mărit distanţele şi a transformat vizitele într-o adevărată aventură. Pentru a evita riscul răspândirii virusului SARS-CoV-2, mulţi vor rămâne acasă în vacanţa de iarnă, iar cadourile şi tehnologia rămân mijloacele prin care păstrăm legătura cu cei pe care nu-i putem întâlni de Crăciun.

Cadouri de Crăciun 2020. Cum să alegi darul perfect?

Fie că mai au de pus la punct doar ultimele detalii, fie că abia acum încep să se gândească la cadourile perfecte pentru cei dragi, clienţii iau cu asalt magazinele fizice şi cele online. Şi nu este deloc uşor, vremea cadourilor generice a apus demult. Surpriza e cu atât mai plăcută cu cât darul are o semnificaţie personală şi întăreşte legătura dintre „Moş Crăciun” şi ceilalţi. Astfel, un cadou poate ascunde sub panglici şi hârta de împachetat un mesaj de iubire, prietenie sau încurajare, o urare venită din suflet prin care le amintiţi celor din jur că vă gândiţi la ei.

Nu e vorba neapărat de buget, ci de semnificaţia darurilor oferite. Iată câteva sfaturi pentru a găsi cadou potrivit chiar şi pentru cei care nu au niciodată nevoie de nimic:

  • Liste, liste şi iar liste! Scrie care sunt trăsăturile caracteristice ale persoanei respective, pune pe hârtie lucrurile care îi aduc bucurie şi, mai ales, nu uita de micile detalii. 
  • Cadourile îi fac pe cei mai mulţi oameni să se simtă preţuiţi şi speciali, aşa că o surpriză inedită, care să iasă din tipare, nu poate decât să aducă un plus de bună-dispoziţie. Fie că este vorba de o experienţă nouă, fie că e ceva ce reaminteşte de un moment aparte trăit împreună, cadoul va fi cu sigurnaţă apreciat.
  • Evită stereotipurile. Cu un strop de creativitate, chiar şi un obiect aparent banal poate deveni un cadou de mare preţ. Mai ales că internetul e plin de tutoriale gratuite care arată, pas cu pas, cum poţi deveni creatorul unor cadouri unice, pe care le poţi personaliza extrem de uşor. Timpul dedicat va fi răsplătit în zâmbete, în dimineaţa de Crăciun.
  • Nu uita să te gândeşti şi cum „împachetezi” surpriza. Şi nu este vorba doar despre ambalajul folosit, cât despre modul în care persoana primeşte darul: sub brad, ori într-un mod neaşteptat, cu mai mult suspans. Variantele sunt infinite.

Cadouri de Crăciun pentru părinţi. Daruri pentru familie

Aminteşte-le membrilor familiei cât de mult înseamnă pentru tine printr-un cadou personalizat sau printr-un obiect pe care să-l puteţi folosi împreună, în vacanţa de Crăciun sau la finalul pandemiei.

  • Albume cu poze de familie, jurnale cu mesaje haioase care să vă amintească de momentele frumoase trăite împreună.
  • Jocuri clasice precum Monopoly, Catan, Scrabble, sau jocuri mai noi, de exemplu Jenga, Saboteur sau Cards against humanity (poate chiar în versiunea Kids against maturity).
  • Un set de căni personalizate, ca să nu le mai confundaţi de fiecare dată când vă strângeţi în jurul mesei, la o cafea.
  • O hartă personalizată a „constelaţiei familiei”, înrămată şi numai bună de agăţat pe perete.
  • Pijamale asortate, cu modele specifice de Crăciun pentru o atmosferă festivă chiar şi acasă, în serile şi dimineaţile friguroase. 
  • Ştiai că aparatele foto pe film sunt din nou la modă? Cumpără unul şi adunaţi amintiri din ziua de Crăciun. Paste ani, fotografiile developate vă vor aduce la fel de multă bucurie.

Obiectele de uz casnic pot fi o altă soluţie, mai ales că probabil ştii exact ce şi-ar dori sau ce ar vrea să înlocuiască. Poate că în timpul izolării, părinţii, fraţii sau alte persoane din familia ta şi-au descoperit noi pasiuni. Unii gătesc, alţii adoră grădinăritul, sau poate că vor să redecoreze. E momentul să le arăţi susţinerea ta.

  • O carte de bucate ilustrată, cu reţete delicioase, pentru „bucătarul” casei. Librăriile fizice şi online, dar şi anticariatele au rafturile prine de astfel de volume, semnate de cei mai cunoscuţi chefi ai lumii. 
  • Unelte de grădinărit, poate un set de ghivece pentru balcon sau plicuri cu semniţe care vor creşte şi vor da viaţă locuinţei, transformând-o într-o adevărată grădină urbană.
  • Decoraţiuni de interior sau exterior pentru cei care iubesc să schimbe mereu aspectul locuinţei. Mai ales că amenajările interioare îţi pot îmbunătăţi starea de spirit.
  • Lichenii au devenit o tendinţă din ce în ce mai populară pentru decoraţiunile interioare. Cu ajutorul acestul cadou, cei dragi pot crea pereţi cu natură vie sau decoraţiuni cu ajutorul lichenilor stabilizaţi.

Moş Crăciun vine cu sacul plin de cadouri pentru copii

Cei mici sunt cei mai entuziasmaţi în perioada sărbătorilor de iarnă. Copiii aşteaptă venirea lui Moş Crăciun cu zile bune înainte de noaptea de Ajun şi rămân în spiritul festiv mult timp după dimineaţa zilei de 25 decembrie. Indiferent dacă primesc jucării din ultima generaţie ori dulciuri, timpul petrecut alături de părinţi şi restul familiei transformă aceste momente într-unele magice, de neuitat peste ani.

Cadouri de Crăciun pentru partener. Surprize pentru soţ/soţie sau iubit/iubită

Pentru partener, surprizele de Crăciun pot fi simbolice, cadouri care să vorbească despre relaţia voastră şi provocările pe care le-aţi depăşit împreună, ori despre dorinţele pentru viitor. 

  • Dacă vacanţele împreună, în străinătate, sunt dificile în momentul de faţă, puteţi găsi o alternativă pentru a petrece timp împreună aproape de casă. Chiar şi propria sufragerie poate deveni o destinaţie „exotică” ori un loc ideal pentru o cină romantică. Atmosfera de vacanţă e o stare de spirit, mai ales la finalul lui 2020.
  • Este frig, iar vremea şi restricţiile anti COVID-19 vă ţin în casă. Pentru serile de iarnă, alegeţi câteva cărţi care să facă timpul să treacă mai uşor şi care să vă trimită cu gândul în alte lumi. Dacă nu ştiţi ce să alegeţi, puteţi consulta rubrica O carte pe zi, disponibilă pe Mediafax.ro. De altfel, recomandări de filme şi cărţi fac şi Barack Obama sau Bill Gates
  • Dacă bugetul vă permite, un laptop sau un smartphone nou i-ar putea fi de ajutor partenerului sau partenerei de viaţă. Un accesoriu haios, cum ar fi o husă persoanlizată de calitate , adaugă un plus cadoului. Iar dacă persoana căreia îi este destinat darul e pasionată de gaming, poate vrei să arunci o privire peste câteva sfaturi de la specialişti.
  • Bijuteriile rămân o opţiune îndrăgită, mai ales de doamne şi domnişoare, dar nu numai. Atât femeile cât şi bărbaţii ar putea fi încântaţi să descopere sub brad o bijuterie pe gustul lor. Iar pentru iubitorii de make-up, parfumuri şi produse de îngrijire, oferta este extrem de largă.
  • Cel mai important, fiţi alături unul de celălalt în această perioadă dificilă. Nimic nu compensează căldura oferită de persoana iubită.

Crăciun 2020. Idei de cadouri de „stat în casă”

Pentru cei care şi-au mutat biroul în sufragerie şi lucrează de luni de zile de acasă, cadourile primite de Crăciun le-ar putea face zilele de muncă mai frumoase. Până la urmă, dacă tot petrecem atât de mult timp între patru pereţi, casa devine atât doza noastră de energie, cât şi o oază de linişte.

  • O veioză cu lumină caldă, plăcută ochiului, ar putea transforma întregul ambient. După ore în şir petrecute în faţa ecranelor, obosim mult mai uşor.
  • Hainele comode, pentru stat în casă, ori papucii pufoşi (amuzanţi sau, dimpotrivă, extrem de fashion) sunt o alegere cu care nu poţi da greş.
  • Albumele muzicale ale artiştilor favoriţi (sau discuri de vinil pentru cei cu gusturi mai atipice, care iubesc vremurile trecute) sunt o altă variantă de luat în calcul.
  • Lumânările parfumate sunt un alt trend în ascensiune. Aromele relaxante sunt ideale la finalul unei zile grele de muncă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici