Cannes 2012: Filmul chilian "No" cu Gael Garcia Bernal, premiat la Quinzaine des réalisateurs

Filmul "No", al regizorului chilian Pablo Larrain, cu cunoscutul actor şi regizor mexican Gael Garcia Bernal, se numără printre peliculele premiate din secţiunea Quinzaine des réalisateurs a Festivalului de la Cannes, obţinând trofeul Art Cinema, potrivit contactmusic.com.

137 afișări
Imaginea articolului Cannes 2012: Filmul chilian "No" cu Gael Garcia Bernal, premiat la Quinzaine des réalisateurs

Cannes 2012: Filmul chilian "No" cu Gael Garcia Bernal, premiat la Quinzaine des réalisateurs

În palmaresul Quinzaine des réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, de anul acesta, se regăseşte drama politică "No", alături de comedia franceză "Camille redouble/ Camille Rewinds", de Noémie Lvovsky, şi drama algeriană "El taaib/ Le Repenti" de Merzak Allouache.

"No", o coproducţie Chile-SUA-Mexic, ce spune povestea unui director de publicitate interpretat de Bernal, care contribuie la căderea regimului dictatorial al generalului Augusto Pinochet, în anii '80, în Chile, a primit premiul Art Cinema, acordat de Confédération Internationale des Cinémas d'Art et d'Essai (CICAE), relatează şi presa franceză.

Un film înduioşător cu adolescenţi, "Camille redouble" a obţinut în schimb premiul Societăţii autorilor şi compozitorilor dramatici (SACD), destinat unui film francofon din secţiunea Quinzaine des réalisateurs.

Premiul Label Europa Cinema, pentru sprijinirea unei mai bune distribuţii în cinematografele europene a unui film, a revenit dramei "El taaib" (Algeria/ Franţa), ce prezintă încercările unui islamist graţiat de guvernul algerian de a duce o viaţă normală.

Tot în secţiunea Quinzaine des réalisateurs, au mai fost recompensate şi scurtmetrajele "The Curse", de Fyzal Boulifa (Marea Britanie/ Maroc), cu Premier Prix Illy, şi "Os vivos tambem choram/ The Living Also Cry" de Basil da Cunha (Elveţia/ Portugalia), cu o menţiune specială.

Cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes se încheie duminică, gala de premiere având loc sâmbătă seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici