CANNES 2013: Regizorul Steven Soderbergh confirmă că va face o pauză în carieră

Prolificul regizor Steven Soderbergh, care a prezentat marţi în competiţia de la Cannes filmul "Behind the Candelabra", a confirmat faptul că va face o pauză în carieră, într-o conferinţă de presă organizată după proiecţia lungmetrajului său pe Croazetă.

133 afișări
Imaginea articolului CANNES 2013: Regizorul Steven Soderbergh confirmă că va face o pauză în carieră

Regizorul Steven Soderbergh (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Voi face o pauză, absolut, dar nu pot să spun cât va dura, nu pot să spun dacă acesta a fost ultimul meu film", a declarat cineastul american.

"Dacă acesta va fi ultimul meu film, nu voi spune că sunt nefericit", a continuat Steven Soderbergh.

"Există un fel de conexiune într-un fel cu primul meu film prezentat aici ("Sex, minciuni şi casete video", recompensat cu Palme d'Or la Cannes în 1989). În final, sunt tot două persoane în aceeaşi cameră şi în acelaşi timp, iar stilistic există o progresie către mai multă simplitate, iar acest fapt mă bucură", a declarat cineastul american.

Filmul "Behind the Candelabra", de Steven Soderbergh, cu Michael Douglas şi Matt Damon în rolurile principale, descrie viaţa şi cariera celebrului muzician american Liberace. În acest film, Michael Douglas joacă rolul lui Liberace, iar Damon, pe cel al partenerului de viaţă al artistului, Scott Thorson.

Pianistul Wladziu Valentino Liberace - cunoscut simplu ca Liberace şi faimos pentru stilul său de viaţă excentric - s-a născut în 1919 şi a murit în 1987. Într-o carieră de patru decenii, cu concerte, înregistrări, filme, producţii de televiziune şi contracte publicitare, Liberace a devenit celebru la nivel mondial. Între anii 1950 - 1970, a fost unul dintre cel mai bine plătiţi oameni din industria de divertisment, dar viaţa lui a fost marcată de excese, atât pe scenă, cât şi în particular.

Steven Soderbergh este un producător, scenarist şi regizor de film american, câştigător al premiului Oscar pentru regia filmului "Trafic" (2000), categorie la care a fost nominalizat de alte două ori, pentru "Sex, minciuni şi casete video" (1990) şi "Erin Brockovich" (2001). Soderbergh este, de asemenea, regizorul filmelor din seria "Ocean's", al peliculei "Che" şi al thrillerului apocaliptic "Pericol nevăzut/ Contagion".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici