Carnea de şobolan, la mare preţ în Cambodgia

Carnea de şobolan se vinde în Cambodgia la un preţ de patru ori mai mare faţă de anul trecut, din cauza inflaţiei, iar majoritatea persoanelor sărace nu îşi mai permit să cumpere alt tip de carne, potrivit unor oficiali ai ţării.

924 afișări
Imaginea articolului Carnea de şobolan, la mare preţ în Cambodgia

Carnea de şobolan, la mare preţ în Cambodgia (Imagine: Mediafax/AFP)

Inflaţia şi cererea mare au făcut ca un kilogram de carne de şobolan să se vândă la aproape 5.000 de rieli, echivalentul a 1,28 de dolari, faţă de 1.200 de rieli cât costa anul trecut. Mâncarea picantă din carne de şobolan a devenit foarte populară, în condiţiile în care un kilogram de carne de vită costă 20.000 de rieli.

Oficialii au spus că şobolanii fug din zonele inundate din Delta Mekong în zone de relief mai înalte, de aceea sătenii îi prind mai uşor.

"Mulţi copii se bucură pentru că fac bani vânzând şobolanii în pieţe, însă o parte dintre ei îi păstrează şi pentru familia lor", a spus Ly Marong, un oficial din domeniul agriculturii. "Nu doar persoanele sărace de la noi îi consumă. Există cerere şi din partea vietnamezilor", a precizat acesta.

Un oficial guvernamental din estul Indiei şi-a încurajat poporul în această lună să mănânce carne de şobolan, pentru a lupta cu preţurile foarte ridicate la mâncare şi pentru a salva depozitele de grâne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici