Cartea scrisă de fosta iubită a preşedintelui François Hollande va fi publicată în limba română - FOTO

Bestsellerul francez "Merci pour ce moment", cartea scrisă de Valérie Trierweiler, fosta iubită a preşedintelui François Hollande, va fi publicat săptămâna viitoare în limba română, informează AFP.

264 afișări
Imaginea articolului Cartea scrisă de fosta iubită a preşedintelui François Hollande va fi publicată în limba română - FOTO

Valerie Trierweiler (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Romanul va apărea săptămâna viitoare, cu o lună înainte de Crăciun, în 12 limbi, inclusiv în română, engleză, italiană, rusă, chineză şi albaneză, au anunţat editorii francezi.

Traducerea în engleză, intitulată "Thank You For This Moment: A story of Love, Power and Betrayal", va fi disponibilă în librăriile britanice începând din 25 noiembrie, a precizat editura Biteback.

Valérie Trierweiler, care a refuzat să acorde interviuri în Franţa, va participa în mod activ la campania de promovare a cărţii sale în Marea Britanie şi va fi prezentă în două prestigioase emisiuni de actualităţi ale postului BBC. Ea va fi invitată în "Andrew Marr Show", duminică, şi în "Newsnight", luni, precizează postul public britanic. Scriitoarea franceză a acordat de asemenea un interviu pentru cotidianul The Times.

Cartea figurează în fruntea topului vânzărilor din Franţa şi a generat un interes deosebit în mass-media britanică, care a părut extrem de interesată de problemele din viaţa fostului cuplu prezidenţial francez.

Confirmând lansarea ediţiei în limba engleză, Anota Jarota, agentul literar al lui Valérie Trierweiler din Paris, a dezvăluit că alte 11 traduceri vor fi publicate în curând, în limbile următoare: italiană, spaniolă, albaneză, bulgară, chineză, lituaniană, portugheză, poloneză, română, rusă şi vietnameză.

În ianuarie, în urma unor dezvăluiri ale revistei Closer despre legătura şefului statului francez cu actriţa Julie Gayet, Valérie Trierweiler s-a despărţit de François Hollande şi a anunţat că nu exclude să scrie o carte, precizând că era mai degrabă "dezamăgită decât furioasă".

În cartea "Merci pour ce moment", lansată pe 4 septembrie, Valerie Trierweiler a descris relaţia sa cu Francois Hollande şi viaţa sa la Palatul Elysee. În acest roman, fosta parteneră de viaţă a actualului preşedinte al Republicii Franceze îl atacă pe Hollande fără menajamente, ca şi pe fosta iubită a acestuia, Ségolène Royal.

Cartea, publicată în 200.000 de exemplare, s-a epuizat aproape imediat în librăriile franceze, cu 145.000 de volume vândute în patru zile, dintre care 131.000 în variantă tipărită, potrivit Institutului GfK.

Editura la care a apărut cartea, Les Arenes, a anunţat la câteva zile după lansare un nou tiraj de 270.000 de exemplare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici