Casa de modă Dolce & Gabbana, condamnată să îi plătească 70.000 de euro lui Diego Maradona. Care este motivul

Casa de modă Dolce&Gabbana a fost condamnată de Tribunalul civil din Milano să îi plătească fostului mare jucător argentinian Diego Maradona 70.000 de euro, după ce i-a folosit numele într-o prezentare de modă desfăşurată la Napoli, în anul 2016.

686 afișări
Imaginea articolului Casa de modă Dolce & Gabbana, condamnată să îi plătească 70.000 de euro lui Diego Maradona. Care este motivul

Casa de modă Dolce&Gabbana, condamnată să îi plătească 70.000 de euro lui Diego Maradona. Care este motivul

Potrivit presei din peninsulă, la acel eveniment un fotomodel a defilat într-un tricou albastru, asemănător cu echipamentul formaţiei Napoli, care avea imprimat pe el numele "Maradona" şi deasupra numărul 10. Pentru judecători, numele "Maradona" are o însemnătate deosebită, iar casa de modă a folosit acest lucru cu scop publicitar, pentru a creşte nivelul vânzărilor.

Potrivit oamenilor legii, numele acestor personalităţi, care au scris istorie în diferite domenii, nu pot fi folosite fără consimţământul lor.

Site-ul ilsole24ore.com scrie că avocaţii lui Maradona au anunţat că "Sentinţa reprezintă un precedent jurisprudenţial fără precedent în materia drepturilor de a folosi numele şi imaginea jucătorilor de fotbal şi a sportivilor în general".

De cealaltă parte, judecătoarea Paola Gandolfi, a precizat că numele lui Maradona face trimitere la "excelenţa fotbalistică", la un "mit" şi "nu poate fi acordat unor antreprenori fără consimţământul deţinătorului drepturilor".

Pe lângă cei 70.000 de euro, Dolce&Gabbana este obligată să plătească şi cheltuielile de judecată.

Maradona a reacţionat pe contul lui de Instagram

Diego Armando Maradona a felicitat sentinţa judecătorilor italieni, printr-o postare pe Instagram: "Omagiile sunt fantastice, dar eu cred că ar fi trebuit să ceară aprobarea necesară pentru utilizarea numelui meu la defilare. Un punct în favoarea justiţiei".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici