Casa lui Leonardo da Vinci, descoperită la Florenţa

Locuinţa în care a trăit Leonardo da Vinci şi familia sa, la Florenţa, a putut fi identificată în centrul istoric al celebrului oraş toscan, au anunţat, joi, cercetătorii italieni citaţi de agenţia ANSA.

24 afișări
Imaginea articolului Casa lui Leonardo da Vinci, descoperită la Florenţa

Casa lui Leonardo da Vinci, descoperită la Florenţa

Alessandro Vezzosi, directorul Muzeului din orăşelul Vinci, situat la câţiva kilometri de Florenţa, şi Elisabetta Ulivi, specialist în istoria matematicilor Renaşterii, spun că au identificat cinci locuinţe ale familiei Da Vinci pe baza unor documente legate de activitatea notarului Piero da Vinci, tatăl artistului.

Locuinţele se află în actualul centru istoric al Florenţei, între cartierele Santa Maria Novella, Sainte-Croix şi Piazza della Signoria. Una dintre clădiri servea ca birou pentru tatăl lui Leonardo.

În ceea ce priveşte trei dintre locuinţe, descoperirea faptului că au fost locuite de familia Da Vinci constituie o noutate absolută, au indicat cercetătorii, în timp ce pentru celelalte două este vorba de confirmarea unei ipoteze mai vechi.

Descoperirile permit o mai bună cunoaştere a primei perioade a şederii lui Leonardo la Florenţa şi a operelor create în epocă, sunt de părere specialiştii.

Leonard de Vinci (1452 - 1519), autorul celebrei "Mona Lisa", pictor, arhitect, sculptor şi inginer, este unul dintre artiştii emblematici ai Renaşterii italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici