Casa lui Luchian din Bucureşti a ajuns trattorie cu lasagna. Pictorul a murit sărac şi paralizat, iar tablourile lui valorează azi averi

Nu demult, “Gălbenele şi ulcior”, un tablou pictat de Ştefan Luchian cu încheietura mâinii paralizate legată de penel, pentru că numai aşa mai putea să lucreze, a fost scos la licitaţie cu preţul de pornire de 180 de mii de euro.

3345 afișări
Imaginea articolului Casa lui Luchian din Bucureşti a ajuns trattorie cu lasagna. Pictorul a murit sărac şi paralizat, iar tablourile lui valorează azi averi

Casa lui Luchian din Bucureşti a ajuns trattorie cu lasagna. Pictorul a murit sărac şi paralizat, iar tablourile lui valorează azi averi

Luchian era paralizat când a pus pe pânză, pentru eternitate, gălbenelele cu ulcior. Anemonele, trandafirii şi albăstrelele... Ar fi meritat să aibă măcar o casă memorială în Bucureşti. A primit însă de la posteritate doar o plăcuţă pe o trattoria cu mozarella, pe care scrie: ”În această casă a trăit, a lucrat, suferit şi murit neînţeles pictorul Ştefan Luchian. 1868-1916”. Atât. Mai generoşi de-atât, n-am reuşit să fim.

Cum ar fi Casa Memorială Ştefan Luchian din strada Mendeleev din Bucureşti, dacă n-ar fi restaurant italienesc cu zuppe, minestrone, mozarella şi bruschette? 
 
Ce s-a ales de casele familiei Luchian din Bucureşti, mai jos, la Make Bucharest Great Again, un proiect B365.ro dedicat recuperării patrimoniului oraşului.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici