Căsătoria prinţului William ar putea aduce economiei britanice venituri de 730 de milioane de euro

Căsătoria prinţului William cu iubita sa Kate Middleton, ce va avea loc în 2011, ar putea aduce economiei britanice venituri de peste 620 de milioane de lire sterline (730 de milioane de euro), potrivit unui studiu care a estimat impactul acestui eveniment asupra comerţului.

90 afișări
Imaginea articolului Căsătoria prinţului William ar putea aduce economiei britanice venituri de 730 de milioane de euro

Căsătoria prinţului William ar putea aduce economiei britanice venituri de 730 de milioane de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numai cumpărăturile pentru celebrarea căsătoriei regale aşa cum se cuvine - în special alimente şi băuturi - vor genera venituri de 380 de milioane de euro, afirmă experţii cabinetului de cercetări economice Verdict.

Vânzările de farfurii şi ceşti din porţelan cu efigia cuplului şi alte suveniruri se vor ridica, la rândul lor, la cel puţin 30 de milioane de euro.

Beneficiile financiare aduse de acest eveniment în sectorul transporturilor şi al turismului sunt evaluate la peste 250 de milioane de euro.

"Aceste sume par destul de mari, însă trebuie să se ţină cont de faptul că acest eveniment va avea un impact major pe plan mondial, nu doar în Marea Britanie", se afirmă în comunicatul emis de cabinetul Verdict.

Anunţul logodnei şi viitoarei căsătorii a prinţului William a fost primit ca o veste bună de reprezentanţii mediilor economice, într-un moment în care Marea Britanie traversează o perioadă de austeritate fără precedent, care cântăreşte greu asupra moralului poporului britanic.

Prinţul William şi Kate Middleton, care s-au cunoscut pe când erau studenţi la Universitatea St. Andrews din Scoţia, au o relaţie de aproape 10 ani, marcată de câteva despărţiri şi reîmpăcări.

Prinţul William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton, ambii în vârstă de 28 de ani, s-au logodit în luna octombrie, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lor va avea loc în primăvara sau în vara anului 2011, la Londra. Ziua acestei nunţi ar putea fi declarată sărbătoare naţională.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici