Cască Stormtrooper, scoasă la licitaţie pentru 60.000 de dolari. Ce alte obiecte rare vor putea cumpăra fanii Star Wars

O cască de soldat imperial (stormtrooper), estimată la 60.000 de dolari, va fi scoasă la vânzare într-o licitaţie de unde fanii francizei "Războiul Stelelor/ Star Wars" îşi vor putea procura afişe originale, figurine şi costume din colecţii rare, informează The Hollywood Reporter.

91 afișări
Imaginea articolului Cască Stormtrooper, scoasă la licitaţie pentru 60.000 de dolari. Ce alte obiecte rare vor putea cumpăra fanii Star Wars

O cască Stormtrooper, estimată la 60.000 de dolari la licitaţia "Star Wars"

Cu doar câteva zile înainte ca filmul "Star Wars: Skywalker - Ascensiunea/ Star Wars: The Rise of Skywalker" să fie lansat pe marile ecrane, pe 20 decembrie, celebra casă Sotheby’s va organiza o licitaţie exclusiv online, în care vor fi puse în vânzare peste 100 de piese originale din franciza creată de George Lucas. Licitaţia va începe vineri şi se va închide pe 13 decembrie.

"Star Wars" este una dintre cele mai comercializate francize din toate timpurile, inspirând colecţionari de pe tot globul. Licitaţia oferă o varietate de articole ideale pentru colecţionarii împătimiţi, cele mai vânate obiecte fiind o lucrare de artă originală care îl înfăţişează pe Darth Vader şi un prototip de cască de soldat imperial din 1976. Preţul acesteia va porni de la 60.000 de dolari, fiind cel mai scump lot al colecţiei.

Casca este confecţionată din material plastic vopsit în alb, cu detalii din cauciuc negru, găuri de aerisire simulate şi ochelari din plastic transparent. Doar câteva dintre aceste căşti prototip au ieşit la iveală, ceea ce o face excepţional de rară.

În aceeaşi licitaţie, o cască C-3PO, realizată de compania de efecte vizuale Lucas Industrial Light and Magic pentru promovarea filmului "Războiul stelelor - Episodul VI: Întoarcerea lui Jedi/ Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", din 1983, este estimată la 32.000 de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici