Cascadorie periculoasă pe aeroportul din Seattle, cu un Boeing 777

Căpitanul Ian Wilkinson, pilot al companiei aeriene Cathay Pacific, a efectuat o manevră de zbor extrem de periculoasă, la doar nouă metri deasupra solului, pentru a distra pasagerii VIP ai cursei Seattle-Hong Kong.

8 afișări
Imaginea articolului Cascadorie periculoasă pe aeroportul din Seattle, cu un Boeing 777

Cascadorie pe aeroportul din Seattle, cu un Boeing 777

Cascadoria a fost apreciată şi sărbătorită cu şampanie de spectatorii de la turnul de control din Seattle şi de pasagerii cursei, pilotul, în vârstă de 55 de ani, primind laude pentru fapta sa îndrăzneaţă, potrivit The Daily Mail, în ediţia de luni.

După ce înregistrarea video a ajuns pe mai multe site-uri de pe internet, Wilkinson a fost concediat de la postul său, plătit cu 250.000 de lire sterline pe an.

O sursă din cadrul companiei aeriene a declarat: "Este un căpitan în vârstă, aproape de sfârşitul unei cariere distinse, dar se pare că a dat cu piciorul la tot pentru un moment de nebunie".

Căpitanul a locuit, timp de 15 ani, în Hong Kong şi era pilotul şef al aeronavei Boeing 777, în fruntea unei echipe de sute de angajaţi.

El a fost felicitat după aterizarea la Hong Kong şi fotografiat în timp ce sărbătorea zborul reuşit, ciocnind un pahar de şampanie cu VIP-urile de la bord.

După mediatizarea cazului, Wilkinson a fost concediat şi co-pilotul său - care a îndeplinit ordinele acestuia în timpul manevrei, neştiind că nu este permisă - a fost suspendat pentru şase luni.

The Daily Mail notează că pilotul nu a făcut niciun comentariu despre eliberarea sa din funcţie, dar se gândeşte să facă apel împotriva deciziei Cathay Pacific.

"Dacă nimeni nu ar fi aflat, incidentul ar fi fost uitat, probabil. Dar, de îndată ce a început să circule pe internet şi Departamentul de Aviaţie Civilă de la Hong Kong a aflat despre el, ăsta a fost sfârşitul lui (al lui Wilkinson, n.red.)", a declarat un pilot al companiei aeriene.

Acesta a mai adăugat că, deşi majoritatea piloţilor îl compătimesc pe căpitan, ei cred că pedeapsa este una corectă.

"Acestea (manevrele, n.red.) sunt periculoase, oricât de bun se crede pilotul, pentru că el nu este antrenat pentru aşa ceva şi avioanele nu au fost concepute pentru aşa ceva", a încheiat sursa citată de Daily Mail.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici