Cât câştigă vedetele din România care apar în reclame?

Reclamele în care apar vedete sunt întotdeauna mai vizibile decât cele în care apar personaje anonime. Sunt însă şi mai scumpe, în condiţiile în care onorariile plătite sunt de zeci sau chiar de sute de ori mai mari decât de obicei.

257 afișări
Imaginea articolului Cât câştigă vedetele din România care apar în reclame?

Cât câştigă vedetele din România care apar în reclame? (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

În general, o vedetă primeşte câteva mii de euro pentru a apărea într-o reclamă, însă onorariile diferă în funcţie de produsul pe care îl promovează, notorietatea respectivei persoane şi amploarea colaborării. Spre exemplu, atunci când o vedetă semnează un contract pentru o campanie de lungă durată, care include apariţia în mai multe spoturi, valoarea contractului pe care îl semnează poate ajunge la câteva zeci de mii de euro.

"Depinde şi despre ce vedetă vorbim. În România, onorariile variază de la câteva mii de euro la 100 000 de euro. Acesta este preţul cel mai mare de care am auzit", spune Carmen Tiderle, director de creaţie la Leo Burnett.

Vedetele internaţionale ajung însă la sume uluitoare. Recordul este deţinut de Julia Roberts, care a apărut recent într-un spot de televiziune pentru Lavazza. Pentru 30 de secunde în care nu a spus nimic, ci doar a zâmbit, actriţa a primit 1,5 milioane de dolari.

Citeşte mai multe despre vedetele din România care apar în reclame pe www.businessmagazin.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici