Cât de repede zboară sania lui Moş Crăciun

Sania lui Moş Crăciun circulă cu 8.180.295,55 kilometri pe oră, potrivit calculelor profesorului de inginerie mecanică şi aerospaţială la North Carolina State University, Larry Silverberg.

204 afișări
Imaginea articolului Cât de repede zboară sania lui Moş Crăciun

Cât de repede zboară sania lui Moş Crăciun

Moş Crăciun va trebui să livreze cadouri în Ajunul Crăciunului la aproximativ 200 de milioane de copii, răspândiţi pe o suprafaţă de 517.997.622 de kilometri pătraţi. Având în vedere că în fiecare casă locuiesc în medie 2,67 de copii, bătrânul binefăcător va avea de vizitat aproximativ 75 de milioane de case, la o distanţă medie de 2,62 kilometri, şi va trebui să parcurgă aproximativ 196.340 de kilometri.

Pentru a parcurge această distanţă în doar 24 de ore, Moş Crăciun ar trebui să zboare, cu tot cu reni şi sanie, cu o viteză de 8.180.295,55 kilometri pe oră, de aproximativ 130 de ori mai mică decât viteza luminii sau cu 300 de milioane de metri pe secundă.

Pentru a reuşi acest lucru, propune Silverberg, ar putea folosi ceea ce omul de ştiinţă numeşte "nori cu caracter relativ", ceea ce i-ar permite să întindă timpul ca un elastic, oferindu-i câteva luni pentru a livra toate pachetele, în timp ce pentru noi, muritorii de rând, ar dura doar câteva minute.

Dar Moş Crăciun ar putea decide să folosească mai multe sănii în acelaşi timp pentru a economisi timp. Dacă el ar folosi 750 de sănii, potrivit Popular Science, fiecare sanie ar trebui să se deplaseze cu aproximativ 128,75 kilometri pe oră, un scenariu mult mai realist.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici