CAZ INEDIT: Au furat maşini de sute de mii de euro, dar au fost prinşi din cauza Facebook-ului - FOTO

Opt tineri din Marea Britanie au reuşit să fure nouă maşini de lux, printre care un Porsche, un Mercedes, un Land Rover sau un BMW Seria 6, zeci de mii de lire sterline şi bijuterii, fără a se lăsa prinşi de poliţişti, însă nu au rezistat tentaţiei de a se "mândri" cu faptele lor, ei fiind în final găsiţi după ce au postat pe Facebook poze incriminatorii.

3721 afișări
Imaginea articolului CAZ INEDIT: Au furat maşini de sute de mii de euro, dar au fost prinşi din cauza Facebook-ului - FOTO

CAZ INEDIT: Au furat maşini de sute de mii de euro, dar au fost prinşi după ce au postat poze pe Facebook (Imagine: Daily Mail)

În perioada aprilie - septembrie 2012, cei opt au reuşit să dea 15 spargeri în locuinţe înstărite din mai multe oraşe, furând, pe lângă bani, bijuterii şi aparate electronice, nouă maşini de lux - un Porsche 911, un Porsche Caymen, un Mercedes AMG C63, un Land Rover Discovery, două BMW-uri Seria 6, un Range Rover Sport, un Audi Q5 şi VW Golf, scrie Daily Mail.

Valoarea prejudiciului a fost una însemnată, ţinând cont de faptul că numai automobilul Mercedes AMG C63 era estimat la 100.000 de lire sterline.

Hoţii urmăreau doar casele ce păreau înstărite şi de unde ştiau că pot fura lucruri de valoare. Astfel, ei au reuşit să strângă în doar câteva luni zeci de mii de lire sterline, telefoane, laptop-uri, bijuterii, fără a fi însă prinşi de către poliţişti.

Motivul suprinzător pentru care, în final, cei opt au fost identificaţi de poliţie şi inculpaţi este o fotografie pe care unul dintre membrii grupului, Conor Murphy (19 ani), a postat-o pe Facebook.

În poza respectivă, Conor apare cu un sandviş făcut din bani pe care îl ţine în dreptul gurii, ca şi cum ar fi vrut să-l mănânce.

Pornind de la această fotografie, poliţiştii au reuşit să identifice alţi membri ai grupului de infractori, care, la rândul lor, postaseră fotografii cu ei alături de maşinile furate.

După reţinerea hoţilor, poliţiştii au găsit alte poze incriminatorii pe reţelele de socializare şi în memoria telefoanelor tinerilor, care se fotografiaseră alături de "capturile" lor, purtând ceasuri Rolex sau Cartier sau bând şampanie.

Au fost descoperite, de asemenea, înregistrări în care tinerii rulau cu viteză pe străzile din Londra cu maşinile furate şi lăudându-se cu alte maşini pe care intenţionau să le sustragă.

În faţa judecătorilor, şapte dintre ei au pledat vinovat, în timp ce al optulea membru, Rory Mason (18 ani), a negat că ar fi fost implicat în vreun fel, deşi există şi cu acesta fotografii incriminatorii.

Kalan Williams (20 de ani), descris ca fiind "principalul vinovat", a fost condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare, aceeaşi pedeapsă primind şi Conor Murphy (19 ani).

Alte sentinţe dictate de justiţie în acest caz sunt: Jonathan Oriba (20 de ani) - patru ani; Niah George (18 ani) - trei ani şi 10 luni; Akil Ford (20) - patru ani; Daniel Talbot (23 de ani) - patru ani; Yassin Imlahi (19 ani) - trei ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici