Cazul sânului dezgolit al cântăreţei Janet Jackson: Postului CBS i-a fost retrasă amenda

O curte de apel americană a decis în favoarea postului american CBS în cazul sânului dezgolit al cântăreţei Janet Jackson, care a apărut în această postură, în direct la televiziune, la o oră de maximă audienţă, în februarie 2004, în timpul concertului susţinut de artistă în pauza galei Super Bowl.

382 afișări
Imaginea articolului Cazul sânului dezgolit al cântăreţei Janet Jackson: Postului CBS i-a fost retrasă amenda

Janet Jackson (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Comisia federală pentru regularizarea comunicaţiilor (FCC), care are autoritate de decizie asupra posturilor de televiziune şi a celor de radio, a decis anterior ca postul CBS să plătească o amendă de 550.000 de dolari.

După trei ani de procese, Curtea de apel federal din Philadelphia a anulat amenda, în iulie 2009, considerând că postul CBS nu putea fi considerat vinovat de "faptele" comise de Janet Jackson.

Însă Curtea supremă a Statelor Unite a anulat această decizie şi a retrimis cazul în faţa aceleiaşi Curţi de apel, pentru ca aceasta să îşi revizuiască hotărârea, în virtutea unei jurisprudenţe noi.

În decizia ei făcută publică miercuri, Curtea de apel pentru al treilea circuit "a anulat decizia" de impunere a unei amenzi pentru postul CBS.

Instanţa a adăugat că a readoptat "precedenta (ei) analiză care stipulează faptul că FCC a acţionat în mod arbitrar în acest caz".

Cazul sânului dezgolit al cântăreţei Janet Jacksona a stârnit controverse puternice în Statele Unite: la o oră de maximă audienţă, cântăreaţa americană a apărut cu un sân dezgolit, pentru câteva secunde, în februarie 2004, în timpul concertului organizat în pauza meciului Super Bowl, finala campionatului de fotbal american, urmărită în acel moment de circa 90 de milioane de telespectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici