Cazuri BIZARE care au uimit medicii: De la femeia care transpira SÂNGE, la bărbatul care mânca metal

Medicii au de-a face cu situaţii fel de fel, dar sunt unele cazuri cu adevărat bizare. 2017 un an interesant din perspectiva medicinei.

3502 afișări
Imaginea articolului Cazuri BIZARE care au uimit medicii: De la femeia care transpira SÂNGE, la bărbatul care mânca metal

Cazuri medicale BIZARE care au uimit medicii: De la femeia care transpira sânge, la bărbatul care mânca metal

Vă prezentăm în continuare câteva dintre cele mai atipice cazuri medicale.

Femeia care transpira sânge

O femeie de 21 de ani din Italia a fost diagnosticată cu o afecţiune misterioasă care o determina să transpire sânge. Femeia suferea periodic sângerări la nivelul feţei şi palmelor, fără tăieturi sau leziuni ale pielii. În timp ce femeia era în spital, medicii au observat un episod în care lichidul combinat cu sânge a izbucnit din faţa ei. Ea a fost diagnosticată cu hematohidroză, o afecţiune rară care a fost raportată de doar 42 de ori din 1880 până în prezent. Cauza afecţiunii este necunoscută. Unii cercetători au emis ipoteza că o presiune crescută în vasele de sânge determină ca celulele sanguine să treacă din vasele sanguine în canalele glandelor sudoripare. Alţi cercetători au speculat că această condiţie poate rezulta din activarea răspunsului „fight or flight” al organismului care în cazuri rare, poate provoca ruperea vaselor mici de sânge.

O piatră urinară de aproape 800 de grame

Pietrele vezicii urinare sunt masele minerale care se formează în vezică, putând varia în dimensiuni de la aproape microscopice până la un centimetru sau mai mult în diametru. S-a descoperit că un om din California avea o piatră deosebit de mare, aproape de dimensiunea unui ou de struţ. Piatra a măsurat  9,5 x 7,5 cm şi a cântărit o greutate de 770 grame.

Cu mai mult de un deceniu mai devreme, bărbatul a cerut o intervenţie chirurgicală pentru a-şi îndepărta vezica ca tratament al cancerului de vezică urinară. În timpul acestei intervenţii chirurgicale, medicii au folosit segmente ale intestinului bărbatului pentru a crea o „neo-vezică”. O astfel de intervenţie poate funcţiona ca vezică de înlocuire, dar creşte riscul de a dezvolta pietre vezicale.

CITEŞTE AICI CONTINUAREA ARTICOLULUI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici