Ce artist şi-ar dori americanii să compună un nou imn naţional - FOTO

Aproximativ 22% dintre americani şi-ar dori ca rockerul Bruce Springsteen să compună un nou imn naţional al Statelor Unite ale Americii, în locul actualului "Star-Spangled Banner", potrivit unui sondaj online publicat luni.

149 afișări
Imaginea articolului Ce artist şi-ar dori americanii să compună un nou imn naţional - FOTO

Ce artist şi-ar dori americanii să compună un nou imn naţional (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bruce Springsteen a depăşit-o pe legenda muzicii country Dolly Parton, care a primit 19% din totalul voturilor şi a ocupat locul al doilea în acest sondaj.

Pe locul al treilea s-a clasat pianistul şi cântăreţul Stevie Wonder, cu 18% din voturi.

Sondajul a fost realizat pentru emisiunea "60 Minutes" a postului CBS şi revista Vanity Fair.

Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, cântăreţul Bob Dylan (11%), compozitorul de muzică de film John Williams (10%), rapperul Jay-Z (8%) şi cântăreaţa Madonna (5%).

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.026 de adulţi, în perioada 27-30 mai, şi are o marjă de eroare de plus sau minus 3%.

"The Star-Spangled Banner", poemul scris de Francis Scott Key, care a descris bombardarea de către britanici a fortului McHenry din Baltimore în timpul Războiului din 1812, este imnul naţional al Statelor Unite ale Americii din anul 1931.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici