Ce film a fost lider în box office-ul românesc de Crăciun - VIDEO

Premiera "Sherlock Holmes 2: Jocul Umbrelor" a fost lider în box office-ul românesc, în weekendul de Crăciun, cu încasări de 422.257 de lei şi 23.401 spectatori, informează Asociaţia Film România.

344 afișări
Imaginea articolului Ce film a fost lider în box office-ul românesc de Crăciun - VIDEO

"Sherlock Holmes 2: Jocul Umbrelor" - lider în box office-ul românesc de Crăciun (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizat de Guy Ritchie, "Sherlock Holmes 2: Jocul Umbrelor" îi readuce pe Robert Downey Jr., în rolul celui mai faimos detectiv din lume, iar pe Jude Law în pielea formidabilului partener al acestuia, Dr. Watson.

Sherlock Holmes a fost întotdeauna cel mai deştept om din încăpere… până acum. O nouă minte criminală strălucită este în libertate - profesorul Moriarty (Jared Harris) - şi nu numai că îi este egal lui Holmes ca intelect, dar capacitatea lui de a face rău, combinată cu lipsa conştiinţei ar putea să îi ofere un avantaj asupra renumitului detectiv. Când prinţul încoronat al Austriei este găsit mort, probele, aşa cum le-a interpretat inspectorul Lestrade (Eddie Marsan), duc spre sinucidere. Dar Sherlock Holmes deduce că prinţul a fost victima unei crime - o crimă care este doar o mică piesă dintr-un puzzle mult mai mare şi mult mai monstruos, pus la cale de profesorul Moriarty.

Pe locul al doilea s-a clasat liderul de weekendul trecut, "Misiune: Imposibilă- Ghost Protocol", care a avut încasări de 135.347 de lei şi 7.156 de spectatori.

Cu un scenariu semnat de Josh Appelbaum şi André Nemec, în regia lui Brad Bird, filmul îi are în distribuţie pe Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Josh Holloway, Anil Kapoor şi Léa Seydoux.

Regizorul Brad Bird, dublu câştigător de Oscar ("Ratatouille" şi "Incredibilii"), prezintă în acest film un nou capitol din aventurile super-spionului Ethan Hunt. Acuzat de un atac terorist cu bombe asupra Kremlinului, agentul operativ MI Ethan Hunt este dezactivat şi renegat, împreună cu restul agenţiei, în momentul în care preşedintele iniţiază "protocolul fantomă". Lăsat fără resurse şi acoperire, Ethan trebuie să găsească o cale să reabiliteze numele departamentului şi să prevină un alt atac. Dar lucrurile se complică şi mai mult, iar Ethan este nevoit să se îmbarce în altă misiune, împreună cu colegii săi renegaţi, ca şi el, ale căror motive, însă, nu-i sunt complet cunoscute.

Pe locul al treilea s-a clasat "Motanul încălţat/ Puss in Boots", care a avut încasări de 94.944 de lei şi 4.627 de spectatori. Filmul, care îl are în centru pe legendarul motan din seria "Shrek" (voce Antonio Banderas), este produs de compania DreamWorks şi prezintă tinereţea agitată a Motanului Încălţat, înainte de întâlnirea acestuia cu Shrek din filmele "Shrek 2" şi "Shrek al Treilea".

Pe poziţia a patra s-a clasat "Alvin şi veveriţele: Naufragiaţii", cu încasări de 57.962 de lei şi 3.632 de spectatori. Veveriţele buclucaşe se întorc pe marile ecrane pentru o a treia aventură. De această dată Alvin şi veveriţele sunt în vacanţă într-o croazieră. Însă vaporul are câteva defecţiuni şi eroii naufragiază pe o insulă pustie. În timp ce Dave îşi caută prietenii pierduţi, veveriţele îşi fac de cap pe noua lor insulă. Acestea îşi vor face un nou prieten, care se va dovedi a fi de ajutor pentru toţi. În vreme ce buclucaşele veveriţe caută drumul de întoarcere şi descoperă că insula pe care sunt prizoniere nu este pustie aşa cum au crezut la început, Dave Seville face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a-şi recupera prietenii dispăruţi.

Pe locul al cincilea s-a clasat "De Anul Nou/ New Year's Eve", care a avut încasări de 56.266 de lei şi 3.095 de spectatori. "De Anul Nou" este realizat de celebrul Garry Marshall şi readuce pe marile ecrane atmosfera romantică şi personajele din "Ziua Îndrăgostiţilor/ Valentine's Day". Poveştile lor se petrec într-un interval scurt, dar extrem de important, cele 24 de ore dinaintea Revelionului. La fel ca "Ziua Îndrăgostiţilor", "De Anul Nou" întruneşte o distribuţie de excepţie, personajele fiind interpretate de Robert De Niro, Zac Efron, Hilary Swank, Sarah Jessica Parker, Michelle Pfeiffer, Jessica Biel, Ashton Kutcher şi alţii.

În total, cinematografele au avut, în weekendul de Crăciun, încasări de 885.989 de lei şi 47.770 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici