Ce premieră de film a cauzat haos la Los Angeles. Poliţia a tras cu gloanţe oarbe în manifestanţi - VIDEO

Premiera filmului documentar "Electric Daisy Carnival Experience" a stârnit haos la Los Angeles, agitaţia produsă de câteva mii de fani ai muzicii rave adunaţi în faţa Grauman's Chinese Theatre necesitând intervenţia poliţiei, care a tras cu gloanţe oarbe în manifestanţi.

409 afișări
Imaginea articolului Ce premieră de film a cauzat haos la Los Angeles. Poliţia a tras cu gloanţe oarbe în manifestanţi - VIDEO

Ce premiera de film a cauzat haos la Los Angeles. Poliţia a tras cu gloanţe oarbe în manifestanţi - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit publicaţiei Los Angeles Times, evenimentul de miercuri seara a degenerat şi s-a transformat într-un adevărat haos pe străzile din Los Angeles, relatează latimes.com.

Poliţia a intervenit în forţă pentru a dispersa persoanele care aruncau sticle şi alte obiecte în clădirile din jurul Grauman's Chinese Theatre, unde avea loc premiera filmului "Electric Daisy Carnival Experience", un documentar despre festivalul de muzică rave Electric Daisy Carnival.

Câteva persoane au sărit pe o maşină de poliţie, însă poliţia nu a confirmat zvonurile potrivit cărora acel automobil a fost incendiat.

Reprezentanţii Insomniac Inc., organizator al evenimentului, au emis un comunicat în care se declară "dezamăgiţi de faptul că un mic grup de persoane a încercat să tulbure premiera cu caracter privat a documentarului".

"Suntem recunoscători poliţiei din Los Angeles care a putut să restabilească ordinea foarte repede", a declarat Erika Raney, directorul de comunicare al companiei Insomniac Inc.

Premiera documentarului "Electric Daisy Carnival Experience" a fost promovată intens la Los Angeles timp de câteva săptămâni, organizatorii anunţând că după proiecţie va avea loc şi o petrecere într-un club din apropiere. La evenimentul de miercuri seară se putea intra doar pe baza unei invitaţii, a declarat poliţia americană. Însă atunci când vestea despre proiecţia filmului s-a răspândit pe internet, mii de fani ai muzicii rave, care nu aveau invitaţii, au încercat să pătrundă cu forţa în Grauman's Chinese Theatre.

Potrivit Hollywood Reporter, muzicianul DJ Kaskade se face vinovat de incitarea fanilor săi, cerându-le prin mesaje postate pe Twitter să vină în număr mare în faţa Grauman's Chinese Theatre unde va avea loc o mare petrecere. Deoarece la apelul său au răspuns câteva mii de fani, poliţia din Los Angeles a fost nevoită să închidă celebrul Hollywood Boulevard.

Compania Insomniac Inc. şi festivalul de muzică rave Electric Daisy Carnival se aflau deja în centrul unei controverse majore în Los Angeles, după ce o adolescentă în vârstă de 15 ani a murit din cauza unei supradoze de droguri în timpul ediţiei din iunie 2010 a festivalului, organizat timp de două zile la Los Angeles Memorial Coliseum şi Exposition Park.

Moartea adolescentei le-a determinat pe autorităţile din Los Angeles să limiteze organizarea de concerte de muzică rave. Totodată, la aceste manifestări a fost permis doar accesul publicului în vârstă de peste 18 ani. În urma acestei decizii, Insomniac Inc. a decis să părăsească oraşul Los Angeles şi a preferat să organizeze acest festival - unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică electronică din Statele Unite - în oraşul Las Vegas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici