Ce salariu primeau manechinele din vremea comunismului. Suma era incredibilă

Despre manechinele de dinainte şi imediat după Revoluţia din 1989 nu se ştiu foarte multe lucruri.

2184 afișări
Imaginea articolului Ce salariu primeau manechinele din vremea comunismului. Suma era incredibilă

Ce salariu primeau manechinele din vremea comunismului. Suma era incredibilă

Printre cei lansaţi de Zina Dumitrescu şi care au lucrat alături de acesta la Casa de Modă Venus s-au aflat nume grele ale modelling-ului  românesc, precum Cătălin Botezau, Dana Săvuică, Eugenia Enciu, Melek Amet, Crinuţa Popescu, Romaniţa Iovan, Nely Năstase şi mulţi alţii, scrie ONE.

Un lucru mai puţin ştiut despre manechinele de altădată este cel legat de sumele cu care acestea erau plătite. Unele dintre modelele din vremurile de altădată, respectiv din anii ’70 şi ’80 erau încadrate la categoria „lucrători necalificaţi”.

„Când se făceau selecţii, veneau foarte multe fete. Nu pentru salariul de 1.500 de lei pe care îl oferea Venus, ci pentru că le plăcea meseria”, spunea Zina Dumitrescu, potrivit ONE.

În anii ’70, un salariu de manechin la Casă de Modă Venus era de 1.500 de lei. În anii ’80, acesta ajunsese deja la 3.000 de lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici