Ce se întâmplă atunci când omul se retrage în „vizuină”. Lup văzut în nordul Franţei pentru prima dată în ultimul secol

  • Un lup a fost văzut şi fotografiat în Normandia, în apropiere de coasta Franţei, fiind primul văzut după o perioadă îndelungată de 100 de ani.
3731 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă atunci când omul se retrage în „vizuină”. Lup văzut în nordul Franţei pentru prima dată în ultimul secol

Ce se întâmplă atunci când omul se retrage în „vizuină”. Lup văzut în nordul Franţei pentru prima dată în ultimul secol

Lupii cenuşii europeni au reintrat în Franţa din Italia în anii '90, după ce au fost vânaţi până la dispariţie în anii 1930. Puţinele exemplare s-au răspândit în toată ţara, dar niciunul nu a fost văzut până acum în nordul ţării.

Lupul a fost fotografiat noaptea de o cameră de supraveghere cu infraroşu aflată în apropierea satului Londinières, în departamentul Seine-Maritime. Prefectura a declarat că experţii de la Oficiul francez de biodiversitate, o organizaţie de stat care monitorizează populaţia de lupi a ţării, „au autentificat această observaţie ca fiind probabil un lup cenuşiu”, însă pentru a nu greşi continuă cercetările.

Călătoria unui lup singur (şi nu în haită) nu este surprinzătoare, a spus Prefectura. Lupii tineri cutreieră de obicei singuri primăvara, când părăsesc familiile unde s-au născut pentru a găsi un partener. „Ele pot acoperi distanţe de câteva sute de kilometri în câteva luni înainte de a se aşeza. Distanţa maximă de la locul de naştere poate depăşi 1.500 de kilometri (1.350 mile) ", potrivit Prefecturii.

Lupii Franţei, estimat la aproximativ 530 de exemplare, trăiesc în principal în Alpi, sud-estul şi estul ţării.

Biologii au salutat extinderea populaţiei de lupi, dar fermierii cer dreptul de a distruge mai mulţi dintre ei pentru a reduce atacurile asupra animalelor. Lupii ucid mii de oi în fiecare an.

Ministerul Agriculturii, care este responsabil cu reglementarea populaţiei de lupi, a stabilit cota permisă să fie ucisă la 17% în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici