Ce vor mânca vedetele la gala OSCAR 2013: Pizza vegetariană, somon afumat şi ciocolată cu praf de aur - GALERIE FOTO

Meniul care va fi servit la banchetul organizat după gala de decernare a premiilor OSCAR va include pizza vegetariană, salată de varză kale, tradiţionalul somon afumat şi ciocolată cu praf de aur, a anunţat celebrul chef Wolfgang Puck.

626 afișări
Imaginea articolului Ce vor mânca vedetele la gala OSCAR 2013: Pizza vegetariană, somon afumat şi ciocolată cu praf de aur - GALERIE FOTO

Ce vor mânca vedetele la gala OSCAR 2013: Pizza vegetariană, somon afumat şi ciocolată cu praf de aur (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Dezvăluind meniul de anul acesta, Puck a mai spus că la banchet vor mai fi servite plăcintă cu pui şi trufe negre, mini-burgeri Kobe, salată de piersici, peşte cu sos Thai, salată de ton şi celebrele mini-Oscaruri din ciocolată presărate cu praf de aur.

Aproximativ 1.500 de oaspeţi sunt aşteptaţi la banchetul care va avea loc imediat după ceremonia organizată pe 24 februarie, printre aceştia numărându-se George Clooney, Steven Spielberg, Jennifer Lawrence şi Jessica Chastain.

Meniul creat de Puck conţine feluri de mâncare la fel de variate ca filmele nominalizate la OSCAR, printre care se numără drame, comedii şi musicaluri.

Puck, care anul acesta se ocupă pentru a 19-a oară de banchetul Oscar, şi chef Matt Bencivenga vor servi circa 50 de feluri de mâncare, sub formă de aperitive, prezentate pe platouri micuţe. Meniul include feluri de mâncare chinezeşti, franţuzeşti, italiene, servite în localurile deţinute de Puck în Los Angeles.

Anul acesta, felurile vegetariene vor deţine supremaţia - pizza, salată kale cu anghinare la grătar şi salată de sfeclă cu nuci, printre altele.

300 de bucătari vor prepara acest meniu şi 650 de chelneri se vor ocupa de oaspeţi. Platourile vor fi aşezate pe măsuţe micuţe pentru a crea o atmosferă intimă. Piesele de rezistenţă ale sălii de banchet vor fi un candelabru luxos şi o uriaşă statuie Oscar aurită.

Pregătirea banchetului va începe cu câteva zile înainte de eveniment, cu feluri care pot fi preparate cu mult timp înainte, precum somonul afumat şi tortellini, dar majoritatea preparatelor vor fi gătite în ultimul minut.

Cea de-a 85-a gală a premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles. Gala va fi prezentată de actorul Seth MacFarlane.

Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizări - 12 - şi este urmat în acest top al producţiilor cu cele mai multe selecţii de filmele "Life of Pi", cu 11. Filmele "Silver Linings Playbook" şi "Les Misérables" au primit câte opt nominalizări.

La 85 de ani, franţuzoaica Emmanuelle Riva a devenit cea mai în vârstă actriţă nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, iar la polul opus se află Quvenzhane Wallis, care, la nouă ani, a devenit cea mai tânără actriţă nominalizată la acest trofeu - ea jucând în filmul pentru care este nominalizată, "Beasts of the Southern Wild", la vârsta de 6 ani.

10 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut vreodată un premiu Oscar - Tatum O'Neal, în 1974 -, iar 6 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut un premiu Oscar onorific: Shirley Temple, în 1935.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici