Cea mai controversată emisiune: Show-ul danez în care femei dezbrăcate sunt analizate de bărbaţi - VIDEO

Pe un post al televiziunii publice din Danemarca se difuzează un show care creează controverse aprinse. Doi bărbaţi privesc o femeie dezbrăcată şi îi analizează corpul.

8235 afișări
Imaginea articolului Cea mai controversată emisiune: Show-ul danez în care femei dezbrăcate sunt analizate de bărbaţi - VIDEO

Cea mai controversată emisiune: Show-ul danez în care femei dezbrăcate sunt analizate de bărbaţi - VIDEO

"Corpul unei femeie tânjeşte după cuvintele unui bărbat", consideră ceatorul emisiunii, Thomas Blachman, informează Daily Mail.

Criticii emisiunii sunt însă de altă părere şi cred că femeia este pusă într-o ipostază umilitoare.

Femeile apar în emisiune îmbrăcate într-un halat şi se dezbracă în faţa realizatorului Thomas Blachman şi a unui invitat. Aceştia încep apoi să comenteze formele ei, unele dintre comentarii fiind larg criticate de privitori. Creatorul show-ului a spus printre altele că le face femeilor un serviciu vorbind despre corpul lor.

Personalităţi importante din Danemarca au criticat ideea emisiunii. Scriitorul Knud Romer a comentat: Programul aşa zis cu intenţia de a demola tabuurile şi a schimba stereotipurile este un gunoi. E mai mult un club claustrofob de streaptease care serveşte la dominarea şi mai accentuată a bărbatului".

Unul dintre cei mai importanţi bloggeri din Danemarca, şi un formator de opinie în această ţară, Lotte Hansen, a pornit şi o campanie pentru scoaterea emisiunii din program, "până când aceasta nu ajunge şi mai departe".

Blachman s-a retrat la domiciliul din New York după controversele din jurul emisiunii. "Nerecunoştinţa este singurul lucru care poate trage în jos cele câteva genii din ţara noastra. Trebuie să vă amintiţi că vă dau ceva ce n-aţi mai văzut. Nu muşcaţi mâna care vă hrăneşte".

Emisiunea aparţine postului public DR2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici