Cea mai înaltă femeie din lume a murit

Sandy Allen, din Indianapolis, care măsura 2,3 metri înălţime, a murit, recent, la un azil din statul său natal, la vârsta de 53 de ani, ea suferind de multiple probleme de sănătate, informează Sky News.

1060 afișări
Imaginea articolului Cea mai înaltă femeie din lume a murit

Cea mai înaltă femeie din lume a murit (Imagine: www.news.sky.com)

Potrivit sursei citate, cauza morţii nu este, deocamdată, cunoscută. Allen a fost tratată, în ultimele luni, pentru o infecţie a sângelui, diabet, insuficienţă respiratorie şi insuficienţă renală.

Femeia cântărea 2,6 kilograme la naştere. Până la vârsta de 10 ani, ea a ajuns la înălţimea de 1,80 metri, iar la 16 ani avea peste 2,1 metri.

Ea a scris celor de la Cartea Recordurilor, în 1974, spunându-le că ar vrea să cunoască pe cineva de înălţimea ei.

"Este inutil să mai spun că viaţa mea socială este nulă şi poate că publicitatea de la voi mi-ar lumina puţin viaţa", scria femeia.

În anii '80 ea a apărut de mai multe ori la Muzeul Guinness al Recordurilor Mondiale la Cascada Niagara, în Canada.

"Erau unele zile în care mi se părea că dau un spectacol grotesc. Când acel sentiment persista, ştiam că trebuie să mă întorc acasă", spunea Sandy Allen în acei ani.

Femeia şi-a folosit înălţimea, când s-a mutat înapoi în Indianapolis, pentru a-i învăţa pe şcolari să-i accepte pe cei care sunt diferiţi.

"Îi plăcea să vorbească cu cei mici pentru că ei îi puneau întrebări mai oneste. Adulţii mai degrabă stăteau la distanţă şi se holbau, neştiind cum s-o abordeze", a spus o prietenă, Rita Rose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici