Ceapa care nu te mai face să plângi

O echipă de cercetători neozeelandezi şi japonezi au creat un soi de ceapă care nu provoacă lăcrimare, eliminând din bulb gena care îi face să plângă pe bucătarii din lumea întreagă.

1 afișare
Imaginea articolului Ceapa care nu te mai face să plângi

Ceapa care nu te face să plângi

Prototipul noului soi de ceapă a fost dezvoltat de un institut de cercetări agronomice neozeelandez.

Programul de cercetări a debutat în 2002, după ce specialiştii japonezi au descoperit în bulbul de ceapă gena care irită ochii.

"Iniţial, credeam că agentul care provoacă lacrimile era produs spontan, în timpul acţiunii de tăiere a cepei. Însă cercetătorii japonezi au demonstrat că agentul era, de fapt, controlat de o enzimă", a explicat Colin Eady, unul dintre cercetătorii neozeelandezi.

"Ştim cum să introducem ADN în ceapă, acest ADN având capacitatea de a dezactiva gena care provoacă apariţia lacrimilor", a adăugat acesta.

Descoperirea, prezentată la un simpozion organizat în Olanda, a fost foarte apreciată de specialişti. Colin Eady a fost vedeta revistei specializate Onion World.

Potrivit lui Eady, în ciuda faptului că un asemenea produs este foarte aşteptat pe piaţă, vor mai trece 10 - 15 ani până va fi comercializat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici