Ceasul elveţian al lui Einstein, scos la licitaţie

Ceasul fizicianului Albert Einstein va fi scos la licitaţie pe 16 octombrie, la New York, potrivit casei elveţiene de licitaţie Antiquorum.

511 afișări
Imaginea articolului Ceasul elveţian al lui Einstein, scos la licitaţie

Ceasul elveţian al lui Einstein, scos la licitaţie

Preţul ceasului, marca Longines, ar putea ajunge la 20.000 - 30.000 de dolari.

În plus, ceasul va fi vândut împreună cu un set de fotografii în care fizicianul apare purtând accesoriul.

Modelul ceasului din aur galben de 14 carate nu are nimic special, însă casa de licitaţii speră că personalitatea universal cunoscută a fostului său proprietar va determina o creştere considerabilă a valorii în cadrul procesului de vânzare.

"Nu este un ceas cu multe ornamente. Este un obiect potrivit pentru un tip diferit de colecţionar" care colectează suveniruri care i-au aparţinut lui Einstein, a declarat Julien Schaerer, expert în ceasuri al Antiquorum.

Rabinul Edgar Magnin i-a oferit ceasul lui Albert Einstein în cadrul unei gale organizate în 1931, la Los Angeles, în onoarea celebrului fizician.

Einstein a scris, în 1905, tratatul privind relativitatea, stipulând că timpul accelerează sau încetineşte în funcţie de viteza de deplasare a unui obiect în spaţiu, relativ la poziţia unui alt obiect.

Teoria relativităţii a lui Einstein este la originea a numeroase romane science-fiction, care pun accentul pe distorsiunea timpului şi spaţiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici