Cel mai bun profesor din lume predă într-un sat. Din ce ţară este

  • Cel mai bun profesor din lume este din India.
  • Ranjitsinh Disale a împărţit marele premiu de un milion de dolari cu ceilalţi finalişti.
  • A dat lecţii de ştiinţă online pentru elevi din 83 de ţări şi a condus un proiect internaţional de construire a conexiunilor între tineri din zonele de conflict.
411 afișări
Imaginea articolului Cel mai bun profesor din lume predă într-un sat. Din ce ţară este

Ranjitsinh Disale, câştigătorul premiului din acest an, este profesor la o şcoală dintr-un sat din India.

Dacă până acum fetele aveau acces limitat la educaţie în ţara lui, el le-a oferit-o. A dat lecţii de ştiinţă online pentru elevi din 83 de ţări şi a condus un proiect internaţional de construire a conexiunilor între tineri din zonele de conflict.

De asemenea, a avut ideea să codifice lecţiile pe care le preda în coduri QR, pe care copiii să le poată accesa de oriunde. Cel mai bun profesor din lume a primit un milion de dolari pentru eforturile lui şi  a făcut şi un gest deosebit. A împărţit banii cu ceilalţi profesori care au ajuns în finală.

Nu simt că sunt primul sau că sunt câştigător. Sunt doar la fel, printre egalii mei, şi dacă vor împărţi banii cu ceilalţi 9 profesori finalişti ei vor avea şansa să îşi continue munca. Noi putem să luminăm viaţa multor elevi, atât de mulţi cât putem şi de asta am ales să împart banii”, declară Ranjit Disale, câştigătorul Global Teacher Prize.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici