”Cel mai frumos oraş abandonat”. Povestea oraşului folosit în prezent ca locaţie de filmare - FOTO

Craco, un oraş părăsit din Italia, este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase locuri din lume şi este folosit adesea ca locaţie de filmare pentru numeroase pelicule.

45313 afișări
Imaginea articolului ”Cel mai frumos oraş abandonat”. Povestea oraşului folosit în prezent ca locaţie de filmare - FOTO

”Cel mai frumos oraş abandonat”. Povestea oraşului folosit în prezent ca locaţie de filmare (Imagine: Hepta)

Oraşul medieval Craco, din sudul Italiei, are o suprafaţă de aproximativ 40 de kilometri pătraţi şi a fost construit pe dealuri, pentru ca locuitorii săi să poată supraveghea împrejurimile.

Numele oraşului este datat în 1060, atunci când teritoriul a intrat în posesia lui Arnaldo, Arhiepiscop de Tricario. Acesta a denumit zona ”Graculum” (în latină ”micul câmp arat”).

De-a lungul timpului, oraşul s-a dezvoltat, devenind un important centru militar şi având chiar o universitate. În 1656, o epidemie de ciumă a ucis sute de locuitori ai oraşului.

Între anii 1892 şi 1922, peste o mie de locuitori ai migrat în America de Nord din cauza condiţiilor agricole dificile. În 1963, Craco a început să fie evacuat din cauza unor alunecări de teren provocată de lucrări de infrastructură şi sisteme de irigaţii. Inundaţiile din 1972 au înrăutăţit situaţia, iar după un cutremur din 1980, oraşul a fost complet abandonat.

Craco a fost descris ulterior ca fiind cel mai frumos oraş abandonat din lume.

Localitatea a devenit atracţie pentru producătorii de filme, printre peliculele filmate aici fiind ”Patimile lui Hristos” regizat de Mel Gibson sau ”Quantum of Solace” din seria James Bond.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici