Laguna Albastră din Insula Comino, un colţ de Paradis în Marea Mediterană - FOTO

Comino este o mică insulă aflată în centrul Mării Mediterane, parte a arhipelagului maltez. Insula are o populaţie de patru locuitori permanenţi, iar autoturismele sunt inexistente. Aici se află Laguna Albastră, cu apele sale de un albastru perfect, aproape ireal.

16628 afișări
Imaginea articolului Laguna Albastră din Insula Comino, un colţ de Paradis în Marea Mediterană - FOTO

Laguna Albastră din Insula Comino, un colţ de Paradis în Marea Mediterană (Imagine: Shutterstock)

Laguna Albastră este o „piscină” uriaşă, situată între Comino şi Cominotto, o insulă mult mai mică. Bazinul este mărginit de stânci calcaroase şi grote care serveau, în Evul Mediu, drept refugiu pentru piraţi şi diverşi prădători, notează huffingtonpost.com.

Mai târziu, legendarii cavaleri de Malta au folosit Comino pentru odihnă şi vânătoare. Întreaga insulă este un sanctuar pentru păsări şi o rezervaţie naturală, astfel că ea este aproape neatinsă.

Vizitatorii Lagunei Albastre  pot face scufundări sau pot înota în apele limpezi ce acoperă nisipul alb. În larg se poate practica schiul nautic, iar pe ţărm există trasee pentru bicicliştii care vor să exploreze insula de aproximativ 2 kilometri pătraţi.

Pe Comino se poate ajunge cu feribotul din Malta sau Gozo. Pentru cei care doresc să se cazeze pe insulă există un hotel, deschis pe timpul verii, care dispune de două plaje private (separat de Laguna Albastră).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici