Cele mai ciudate meserii din istorie: Deşteptătorul, biciuitorul de câini, profanatorul de morminte

Trăim într-o epocă în care nici nu putem să ne închipuim cum ar fi fără lumină electrică, fără maşină, fără computer sau fără telefon, lucruri care ne uşurează viaţa şi munca. Au existat însă şi perioade, înainte de marea revoluţie industrială, în care felinarele pe stradă erau aprinse de o persoana angajată să facă asta sau muncitorii erau treziţi în fiecare dimineaţă de cineva care le bătea în geam.

665 afișări
Imaginea articolului Cele mai ciudate meserii din istorie: Deşteptătorul, biciuitorul de câini, profanatorul de morminte

Cele mai ciudate meserii din istorie: Deşteptătorul, biciuitorul de câini, profanatorul de morminte (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Iată mai jos câteva dintre cele mai ciudate îndeletniciri ale oamenilor, care au existat şi care erau meserii în adevăratul sens al cuvântului.

Bufonul regelui

Cu toţii am auzit de bufonul regelui, singurul personaj de la curte căruia îi era permis să facă glume pe seama monarhului fără să-şi piardă capul, atâta vreme cât acestea îl făceau pe rege să râdă.

Şi deşi această meserie a dispărut demult, regele din Tonga a vrut să se amuze şi a numit, în 1999, un astfel de bufon la curte, care, în mod surprinzător, era şi sfătuitorul financiar al guvernului.

Deşteptătorul

Deşteptătorul era întâlnit în Anglia şi în Irlanda în timpul revoluţiei industriale, înainte ca ceasurile cu alarmă să apară sau să fie suficient de ieftine ca să şi le permită toată lumea.

Jobul deşteptătorului era acela de a-i trezi pe oameni pentru a nu întârzia la muncă.

Citeşte mai multe despre cele mai ciudate meserii din istorie pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici