CELE MAI PERICULOASE drumuri din lume: Mii de oameni merg pe scânduri la 2.000 de metri înălţime ca să vadă ce se află în vârful unui munte - VIDEO

Mii de oameni călătoresc în fiecare an pe unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume, pe cărări formate din scări şubrede şi scânduri bătute pe stânci abrupte, punându-şi viaţa în pericol ca să ajungă la o ceainărie aflată în vârful unui munte din China.

5734 afișări
Imaginea articolului CELE MAI PERICULOASE drumuri din lume: Mii de oameni merg pe scânduri la 2.000 de metri înălţime ca să vadă ce se află în vârful unui munte - VIDEO

CELE MAI PERICULOASE drumuri din lume: Mii de oameni merg pe scânduri la 2.000 de metri înălţime ca să vadă ce se află în vârful unui munte - VIDEO (Imagine: imgur.com)

Muntele Huashan se află în Huayin, un oraş la 120 de kilometri est de Xi'an, în provincia chineză Shaanxi. Ceainăria este situată pe vârful de sud, cu altitudinea de aproximativ 2.160 de metri.

Ceainăria este unul dintre numeroasele temple taoiste care se găsesc pe cele cinci vârfuri ce compun muntele Huashan (sau Hua Shan) din China. Pentru că primii locuitorii practicau ascetismul şi nu obişnuiau să călătorească, meditaţia zilnică era completată cu ceai. Astfel, de-a lungul anilor, templul s-a transformat într-o ceainărie.

Drumul impresionant către ceainărie începe cu o serie imensă de scări, aflată la baza muntelui, cu numele de "Scările Divine" ("the Heavenly Stairs"). Treptele duc atât de sus, încât este greu să îţi dai seama, de jos, unde se termină. Odată ajuns la capătul scărilor, care trec pe lângă mici sate şi case, trebuie să iei o telegondolă pentru a ajunge la vârful din sud.

Deşi şubrede, scările sunt cea mai accesibilă parte a călătoriei. La vârful din sud a lanţului Huashan aşteaptă un drum ce ar putea fi inclus pe bună dreptate în topul celor mai periculoase din lume.

Cărarea este formată în întregime din scânduri subţiri, fixate pe muntele abrupt, iar singurul lucru de care te poţi sprijini sunt nişte lanţuri ataşate. Există şi porţiuni de stâncă ce trebuie urcate pur şi simpu, folosind urmele săpate.

Văzut pe o hartă, lanţul montan Huashan apare în formă de floare. Templul, convertit în timp într-o ceainărie, a fost construit în acest loc pentru că fiecare dintre cele cinci vârfuri trebuia să fie ocupat cu ceva astfel încât să completeze floarea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici