Cele mai spectaculoase locuri din Africa - GALERIE FOTO

Abu Simbel, Piramidele de la Gizeh, Kilimandjaro sau Cascada Victoria se numără printre principalele atracţii ale continentului african, considerate minuni ale lumii.

2782 afișări
Imaginea articolului Cele mai spectaculoase locuri din Africa - GALERIE FOTO

Cascada Victoria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Piramidele faraonilor

Piramida lui Kheops, aflată la aproximativ 10 km de Cairo, este cea mai veche dintre cele şapte minuni ale lumii antice.

Cultul egiptean al morţilor a dus la crearea unor construcţi de proporţii monumentale. Pentru Kheops a fost realizat un edificiu din 2,4 milioane de blocuri de piatră, cântărind în medie 2,5 tone fiecare.

La sud-est de piramida lui Kheops, fiul său Khephren, a construit o piramidă asemănătoare. Khephren a ridicat şi un paznic al oraşului morţilor, un sfinx.

Mykerinos, fiul şi moştenitorul lui Khephren, a ridicat o a treia piramidă, cea mai mică dintre ele.

Abu Simbel

Templul de la Abu Simbel este păzit de patru statui colosale, de 20 de metri înălţime, care îl infăţişează pe Ramses al II-lea.

La picioarele fiecărei statui a lui Ramses a II-lea, se află reprezentări de dimensiuni mai mici. Acestea o înfăţişează pe mama faraonului, pe soţia favorită Nefertari, sau pe câţiva dintre copiii faraonului.

Theba

Metropola din Egiptul de Sus, aşezată pe malul drept al Nilului, era considerată "buricul pământului", un important centru al puterii.

Templul de la Luxor, lung de 260 de metri, a fost construit de către conducătorii Egiptului care doreau să imortalizeze în piatră faima ţării şi a lor personală.

Sahara

Deşertul ocupă o treime din suprafaţa Africii şi continuă să se extindă.

Având o suprafaţă de cel puţin 9.000.000 de km pătraţi, Sahara se întinde între Marea Roşie şi coastele marocane ale Atlanticului, între Mediterana şi Sahel.

Deşertul nu este format numai din dune de nisip ci şi din canioane stâncoase, întinderi de pietriş, cratere vulcanice, insule de verdeaţă, oaze.

Fez

Aici se află locul sacru al Regatului Maroc, moscheea Zaouia Moulay-Idris II, care este loc de pelerinaj pentru credincioşi. Fez mai este numit şi Mecca Maghrebului.

Oraşul înconjurat de păduri şi de deşert a fost timp de o mie de ani centrul politic, religios şi cultural al Africii de Nord.

Kilimandjaro

Cel mai înalt munte al Africii, care este acoperit de zăpadă tot timpul anului, adăposteşte în rezervaţia naturală aflată la poalele muntelui nenumărate specii de animale sălbatice.

Kilimandjaro, numit de africani "strălucitorul munte alb", atinge înălţimea de 5.895 de metri.

Craterul Ngorongoro

În nordul Tanzaniei, activitatea vulcanică a creat platoul Ngorongoro, de 250 km pătraţi, având zidurile craterului drept hotar natural.

Platoul este acoperit de păşuni cu ierburi înalte şi arbori de acacia, o porţiune mlăştinoasă şi de lacul sărat Magadi.

Cascada Victoria

Cel mai lung fluviu din sudul Africii, care are o lungime de 2.060 de km, este Zambezi. La graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, apele se prăvălesc de la o înălţime de 110 metri într-un defileu îngust, legat în aval de nouă canioane.

Cascada Victoria este formată din mai multe cascade: Cataracta de Est, Cascada Curcubeului, Cascada-potcoavă şi Cataracta Diavolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici