Celebrul fotograf Bert Stern a murit la vârsta de 83 de ani

Bert Stern, un fotograf care a realizat o serie de imagini celebre cu vedete de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, Audrey Hepburn, Sophia Loren, Brigitte Bardot şi Elizabeth Taylor, a murit la vârsta de 83 de ani.

320 afișări
Imaginea articolului Celebrul fotograf Bert Stern a murit la vârsta de 83 de ani

Bert Stern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bert Stern a murit în reşedinţa lui din cartierul newyorkez Manhattan, miercuri, informează contactmusic.com.

Născut în Brooklyn, Stern a devenit celebru în 1962, după ce a realizat o serie de fotografii cu Marilyn Monroe pentru revista Vogue, cu doar câteva săptămâni înainte de decesul actriţei americane, despre care autorităţile au spus la acea vreme că a fost cauzat de o supradoză de medicamente.

Acele fotografii, care au inclus instantanee nud şi seminud, au fost publicate ulterior în 1982, în cartea "The Last Sitting".

Bert Stern i-a fotografiat ulterior pe modelul britanic Twiggy, scriitorul Truman Capote şi actorul Gary Cooper. El a lucrat şi la numeroase campanii de publicitate, deosebit de populare, precum cele pentru votca Smirnoff şi conservele de carne Spam.

Înmormântarea celebrului fotograf american va avea loc vineri la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici